Αδ. Γεωργιάδης: Κατά τη γνώμη μου το click-inside δεν χρειάζεται πια. Αυτό όμως θα πρέπει να το συμφωνήσουμε με την Επιτροπή

Αδ. Γεωργιάδης: Κατά τη γνώμη μου το click-inside δεν χρειάζεται πια. Αυτό όμως θα πρέπει να το συμφωνήσουμε με την Επιτροπή

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 27 Απριλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τους εμβολιασμούς:

«Δυστυχώς η Ελλάδα, όπως έγραψε εχθές η «Καθημερινή», έχει ποσοστό εμβολιασθέντων υγειονομικών 62,5% και είναι στην προτελευταία θέση μεταξύ των 16 χωρών που έχουν δώσει επίσημα στατιστικά. Είναι ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει. Οι ίδιοι οι υγειονομικοί θα πρέπει να δουν πώς θα το αντιμετωπίσουν γιατί είναι πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, για το εθνικό σύστημα υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πρόβλημα για τους ίδιους».

«Έχω τεράστιο σεβασμό σε αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Κανέναν σεβασμό σε αυτόν που δεν έχει εμβολιαστεί. Υγειονομικός που δεν έχει εμβολιαστεί είναι απαράδεκτος. Είναι ντροπή για την Ελλάδα και ντροπή για τους υγειονομικούς της πατρίδας μας να είναι οι προτελευταίοι στην Ευρώπη σε ποσοστό εμβολιασθέντων».

«Είναι πάρα πολύ κακό ότι στις μεγάλες ηλικίες πάλι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις εκείνων που εμβολιάστηκαν. Οι 8 στους 10 που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και μη εμβολιασμένοι».

«Από την άλλη πλευρά είναι ελπιδοφόρο ότι οι νέες γενιές, όχι μόνο δεν ακολούθησαν το ντροπιαστικό παράδειγμα των μεγαλύτερων, αλλά έδωσαν την εικόνα μιας γενιάς προοδευτικών ανθρώπων, που πιστεύουν στην επιστήμη, θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και πάνε και εμβολιάζονται μαζικά. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της νέας γενιάς που δίνει το μήνυμα ότι πάμε μπροστά και φεύγουμε από την πανδημία. Ελπίζω οι μεγαλύτεροι από εμάς, να ξανασκεφτούν την λανθασμένη τους απόφαση και να προστατεύσουν τη ζωή τους».

«Τρίτη του Πάσχα έγιναν 65.000 εμβολιασμοί. Με τα νέα εμβολιαστικά κέντρα που φτιάχνουμε, στοχεύουμε σε λίγες μέρες να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Εάν πιάσουμε αυτόν τον αριθμό, σε 20 μέρες θα έχουμε ξεπεράσει το τείχος ανοσίας, όπως απέδειξε το Ισραήλ που είναι χώρα πρότυπο».

«Χωρίς να εμβολιαστούμε δεν μπορεί να ανοίξει η οικονομία. Αν θέλετε να πάει καλά η οικονομία μας, πρέπει να εμβολιαστούμε. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα εμβόλια».

Για την επαναλειτουργία οικονομικών δραστηριοτήτων:

«Σήμερα έχουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Έχουμε να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Έχει μείνει σε εκκρεμότητα το άνοιγμα των φροντιστηρίων, το οποία είχαμε αρχίσει να το συζητάμε πριν τις γιορτές».

«Μας απασχολεί και το θέμα των παιδικών σταθμών. Όμως υπάρχει μία επιφύλαξη. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις στα μικρά παιδιά να μην αγκαλιάζονται, να μην κυνηγιούνται, να μην κάνουν αυτά που κάνουν τα παιδιά».

«Ασφαλώς μας απασχολεί το θέμα των γυμναστηρίων. Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των γυμναστηρίων, όπως και των παιδικών σταθμών και διαφόρων άλλων δραστηριοτήτων»..

Για το click inside:

«Το ζήτημα του να καταργηθεί το click-inside το έχουμε θέσει ήδη στην Επιτροπή. Θα το θέσουμε και σήμερα. Κατά τη γνώμη μου το click-inside δεν χρειάζεται πια. Αυτό όμως θα πρέπει να το συμφωνήσουμε με την Επιτροπή».

«Η αποστολή μηνύματος είναι άλλο πράγμα. Το τρίωρο είναι για να υπάρχει ένας έλεγχος στη ροή του κόσμου. Αυτό πιθανόν να διατηρηθεί λίγο περισσότερο».

Για το ωράριο στην εστίαση:

«Το ωράριο είναι έως τις 23:00. Λογικά θα είναι το ίδιο και την άλλη εβδομάδα. Από τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα διευρυνθεί κάπως το ωράριο για να είναι πιο ευέλικτο».

Για τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις και την επόμενη ημέρα:

«Δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους με το άνοιγμα της οικονομίας. Θα είμαστε στο πλάι όλων των επιχειρήσεων και όλων των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί για να πάρουν ξανά μπρος οι επιχειρήσεις τους και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον κύριο Πρωθυπουργό και αυτό θα κάνουμε».

Για την επέτειο της Marfin:

«Νομίζω δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ αυτήν την ημέρα και τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Υπό μία έννοια είναι και

λίγο συμβολικό ότι σήμερα, ανήμερα της επετείου των νεκρών της Marfin, παραιτήθηκε στην Ισπανία ο ηγέτης των Ποδέμος και φίλος του κυρίου Τσίπρα, μετά από τη συντριβή που υπέστη στις εκεί εκλογές. Και οι Ισπανοί φίλοι μας ξυπνάνε και στέλνουν στην Αριστερά το μήνυμα που της αξίζει: ότι μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».


Σχολιάστε εδώ