Πόλεμος για τα Εργασιακά

Πόλεμος για τα Εργασιακά

Σε πανστρατιά κατά της κυβέρνησης καλεί ο Τσίπρας

-Κατά παραγγελία του ΣΕΒ οι ρυθμίσεις Χατζηδάκη
-Μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών οι εργαζόμενοι
-Αντικυβερνητικό συλλαλητήριο την Εργατική Πρωτομαγιά

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Κουμουνδούρου καθώς η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη «μητέρα των μαχών» έναντι της κυβέρνησης στο μέτωπο των εργασιακών.

Καθώς η πανδημία κάνει σιγά σιγά τον κύκλο της, ο Αλ. Τσίπρας αναζητεί νέα πεδία δράσης προκειμένου να αναδείξει την ανικανότητα και στην προκειμένη περίπτωση την αναλγησία και την υποταγή της κυβέρνησης στα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα. Αμέσως μετά το Πάσχα ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης θα φέρει προς συζήτηση (και ψήφιση) στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιφέρει μεγάλες ανατροπές στα εργασιακά και οι επόμενες εβδομάδες προβλέπονται ιδιαίτερα θερμοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των εργαζομένων, που θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. «Είναι χρέος μας να δώσουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζομένους», υπογραμμίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. Και αυτό θα γίνει εντός κι εκτός Κοινοβουλίου, από τα βουλευτικά έδρανα μέχρι τους δρόμους και τις πλατείες. Εκτιμούν μάλιστα ότι για πρώτη φορά από τις εκλογές του 2019 θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο και τόσο ισχυρό μέτωπο από κόμματα και δυνάμεις της εργασίας και της κοινωνίας που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να βάλει στο συρτάρι τις α­ντεργατικές αλλαγές. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατηγορηματικά αντίθετα στο νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη. Φιλοδοξία και στόχος της Κουμουνδούρου είναι να ηγηθεί αυτού του μετώπου.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια μεγάλη ήττα», τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας μιλώντας την Τρίτη σε εκδήλωση συνδικαλιστικών στελεχών. «Να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας –κανείς δεν περισσεύει από αυτόν τον πόλεμο–, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία».

Στην κριτική του προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι αλλαγές που φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι κατά παραγγελία του ΣΕΒ, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζομένους.

Παρατηρεί επίσης ότι ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου ήταν απαιτήσεις της περιβόητης «τρόικας» από την εποχή των Μνημονίων, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να νομοθετήσει.

Συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το «παρών» στην απεργιακή εκδήλωση (κινητοποίηση) που οργανώνει η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη (4 Μαΐου) για την Εργατική Πρωτομαγιά, η οποία αναμένεται να εξελιχθεί σε συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος, ενώ υπάρχει κινητοποίηση για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου και θα επιδιώξει, μέσω των τοπικών οργανώσεων, να ενεργοποιήσει τις ανά την επικράτεια κοινωνικές δυνάμεις.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ