Το ΣΕΦ θα σηματοδοτήσει την αλλαγή της εικόνας  της παραλίας από την Πειραϊκή μέχρι τον Φλοίσβο

Το ΣΕΦ θα σηματοδοτήσει την αλλαγή της εικόνας της παραλίας από την Πειραϊκή μέχρι τον Φλοίσβο

Tο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γίνει ο συνδετικός κρίκος που θα ενώσει την ανάπλαση του Μικρολίμανου με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και θα αποτελέσει τη συνέχεια της ολοκλήρωσης των σημαντικών αλλαγών που θα γίνουν σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τον Φλοίσβο.

Η αρχή γίνεται τώρα με την ανάπλαση της περιοχής της Ακτής Δηλαβέρη, ένθεν και ένθεν του καναλιού και των χώρων της περιοχής του ΣΕΦ σε εκείνη την πλευρά, και θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του master plan, που θα συνοδεύεται και με άλλα σημαντικά έργα.

Αυτό τόνισε στο Κανάλι Ένα η πρόεδρος του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με την οποία εγκρίθηκε το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με το ΣΕΦ για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της Ακτής Δηλαβέρη και των χώρων πέρα από το κανάλι.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνει ανακατασκευή του δρόμου και των πεζοδρομίων, θα δημιουργηθούν στην απέναντι πλευρά πάρκα, πεζόδρομοι και χώροι αναψυχής, θα μπει νέος φωτισμός με λάμπες LED, θα γίνουν φυτεύσεις νέων δένδρων και θάμνων κ.λπ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και είναι πράγματι μια πρωτοβουλία που θα έπρεπε να ληφθεί για να μην υπάρχει κανένα κενό στην πορεία ανάπλασης του παραλιακού μετώπου», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΦ και πρόσθεσε:

«Αυτό όμως είναι μόνο ένα κομμάτι της συνολικής μεταβολής που θα γίνει στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, καθώς στην άλλη πλευρά υπάρχει σχεδιασμός για παρόμοια ανάπλαση που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του master plan, ο Πειραιάς αλλάζει, όλη η παραλία αλλάζει. Σε λίγα χρόνια θα ζούμε σε μια περιοχή που δεν θα έχει σχέση με εκείνη που γνωρίζαμε».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Wikipedia.org


Σχολιάστε εδώ