Γερμανία: Θρανία έξω

Γερμανία: Θρανία έξω

Διακομματική φαίνεται να είναι η συναίνεση στη Γερμανία όσον αφορά την πρόταση για διεξαγωγή σχολικών μαθημάτων στην ύπαιθρο, όπως ήδη συμβαίνει σε κάποιες χώρες. Στην πρωτοπορία βρίσκεται ένα δημοτικό στη Μούρθια της Νότιας Ισπανίας, το οποίο έχει μεταθέσει τα μαθήματα στην παραλία, προς μεγάλη ικανοποίηση μαθητών και καθηγητών.

Το Σχολείο «Φέλιξ Ροδρίγεθ ντε λα Φουέντε» στήνεται κάθε πρωί στην παραλία και ξεστήνεται το βράδυ. «Είναι ασφαλές και τα παιδιά περνούν πολύ καλά», είπε ο δάσκαλος Αγγλικών Χουάν Φρανθίθκο Μαρτίνεθ και συμπλήρωσε: «Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν». Μία φορά την εβδομάδα τα μικρότερα παιδιά πηγαίνουν στην προκυμαία για ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, ενώ τα μεγαλύτερα μαθαίνουν για τη θάλασσα και για τη φύση της περιοχής από τοπικούς ψαράδες.

Στη Γερμανία, όπου η παράδοση των σχολείων του δάσους είναι πολύ ζωντανή, υπάρχουν επίσης σχολεία που έχουν μεταφέρει αυθορμήτως το μάθημα σε εξωτερικούς χώρους. Το ζήτημα τώρα είναι να γίνει αυτό πιο συστηματικά. Με βάση τον νόμο περί πανδημίας, που ψηφίζεται αύριο, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει κάποιες αρμοδιότητες που ανήκαν στα κρατίδια, μεταξύ αυτών και την αρμοδιότητα να κλείσει όλα τα σχολεία όταν ο δείκτης μετάδοσης ξεπεράσει τα 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο καιρός το επιτρέπει, καθώς η Γερμανία δεν είναι Ισπανία…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: n-tv.de


Σχολιάστε εδώ