Γιώργος Γεωργαντάς στο “Π”: Ο εμβολιασμός αποδεικνύει ότι η Ελλάδα τα κατάφερε

Γιώργος Γεωργαντάς στο “Π”: Ο εμβολιασμός αποδεικνύει ότι η Ελλάδα τα κατάφερε

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, περίπου 100.000 νέοι, ηλικίας 30 – 39 ετών, έσπευσαν να προγραμματίσουν το ραντεβού εμβολιασμού τους μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο από το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας. Η βάση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ευθύνης απέναντι στους εαυτούς τους και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έστειλε κι αυτή, με το άνοιγμα της πλατφόρμας, ένα αντίστοιχα σαφές μήνυμα, ότι η Ελλάδα προχωρά την άσκηση εμβολιασμού του πληθυσμού γρήγορα και αποτελεσματικά, δίνοντας τη δυνατότητα και στις νεότερες ηλικίες να κερδίσουν γρήγορα και απλά την ελευθερία τους.

Μέχρι την Πέμπτη στην Ελλάδα είχαν εμβολιαστεί 3.000.000 άνθρωποι, ενώ το ρεκόρ καθημερινών εμβολιασμών αυξάνεται σταθερά. Το εγχείρημα του εμβολιασμού αποδεικνύει και την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα νούμερα πλέον μιλούν από μόνα τους. Η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται υποδειγματικά. Υπάρχει πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων υπουργείων, ενώ οι πολίτες, υγειονομικοί και μη, που εργάζονται για την εκστρατεία εμβολιασμού, το κάνουν με αυτοθυσία και αποτελεσματικότητα.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της όλης διαδικασίας. Δημιουργήσαμε άμεσα την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, την οποία και συνδέσαμε με τα φυσικά σημεία προγραμματισμού των ραντεβού, τα ΚΕΠ και τα φαρμακεία, επιτρέποντας έτσι στους συμπολίτες μας σε κάθε σημείο της επικράτειας να κλείνουν το ραντεβού τους εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Η επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας αποδεικνύει, ωστόσο, και κάτι άλλο: Ότι τόσο το κράτος, η ελληνική δημόσια διοίκηση όσο και συνολικά η ελληνική κοινωνία, όταν αποφασίζουν να κινηθούν με πρόγραμμα και αυτοπεποίθηση, μπορούν να υπερβαίνουν τα δύσκολα και να διαχειρίζονται κάθε κρίση, όσο πολυεπίπεδη και έντονη και να είναι. Όπως έχω ξαναπεί, η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι ο καθρέφτης της Ελλάδας του μέλλοντος. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αλλά και τα αποτελέσματα αυτής της λειτουργίας είναι παράδειγμα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης που θα προκύψει μετά το οριστικό πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Η επιτυχία του εμβολιασμού συνέβαλε στην ανανέωση της σχέσης του κράτους και της κοινωνίας. Ο πολίτης αντιλήφθηκε ότι το κράτος δεν είναι τροχοπέδη αλλά σύμμαχός του στην αντιμετώπιση μιας δύσκολης πραγματικότητας. Έτσι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα εμπιστευόμαστε το κράτος περισσότερο από ό,τι το εμπιστευόμασταν πριν από έναν χρόνο. Δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτή η εμπιστοσύνη είναι μια παρακαταθήκη που θα φανεί εξαιρετική σημαντική στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας μας στην εποχή μετά την πανδημία.

Η επιτυχία του εμβολιασμού είναι μέρος της επιτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας συνολικά. Μιας επιτυχίας η οποία οφείλεται σε μια αλλαγή παραδείγματος, που από την πρώτη στιγμή εφάρμοσε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δημόσιων πολιτικών. Το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης αλλαγής ήταν να προστατευθεί αποτελεσματικά η δημόσια υγεία, να ενισχυθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, προκειμένου να διατηρηθούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας και να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις μας, αλλά και να ενδυναμωθεί ο πολίτης, μέσω των νέων τεχνολογικών δυνατοτήτων που του παρείχε το κράτος.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι κυβέρνηση και κοινωνία τα καταφέραμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: newsbreak.gr


Σχολιάστε εδώ