Παναγιώτης Μάντης στο “Π”: Εκατό ημέρες μακριά από το όνειρο

Παναγιώτης Μάντης στο “Π”: Εκατό ημέρες μακριά από το όνειρο

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΗ
Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας


Η διαδικασία για τους αγώνες στην Ιαπωνία ξεκίνησε όταν τερματίσαμε αυτούς στο Ρίο της Βραζιλίας, λίγο μετά το χάλκινο μετάλλιο. Θέλαμε να ζήσουμε ξανά όλο το ταξίδι αλλά και τον προορισμό, που δεν ήταν άλλος από τους Ολυμπιακούς στην Ιαπωνία. Τέσσερα χρόνια έπρεπε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο αλλά και να ακολουθήσουμε την εξέλιξη της κατηγορίας μας (470), καθώς κάθε στιγμή που είσαι στο νερό, κάθε φορά που αγωνίζεσαι, μαθαίνεις και κάτι καινούριο. Δεν ήταν εύκολο, όπως ποτέ δεν είναι για έναν αθλητή ακόμη και να φτάσει μέχρι εκεί.

Πρώτος στόχος ήταν να πάρουμε την πρόκριση για τη χώρα μας, να έχει η Ελλάδα θέση στο Τόκιο στην κατηγορία μας. Η πρώτη προσπάθεια καταγράφεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, όπου τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Έτσι βρεθήκαμε να διεκδικούμε μία από τις τέσσερις εναπομείνασες θέσεις (χώρες) στο Παγκόσμιο του 2019, που μάλιστα έτυχε να διεξάγεται στον τόπο που θα τελεστούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πίεση μεγάλη! Καταφέραμε να προκριθούμε πρώτη χώρα, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, και μια ανάσα από τα μετάλλια, που κρίθηκαν την τελευταία στιγμή. Χαρήκαμε ως ομάδα γιατί εκτός από το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη είδαμε ότι μας ταιριάζουν και οι καιρικές συνθήκες στο Τόκιο.

Επόμενη επιδίωξη να πάρουμε την πρόκριση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων σε αγώνες εσωτερικής πρόκρισης. Τότε και καθώς ήμασταν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας και με ανοδική πορεία, προέκυψε αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα ως COVID-19. Όλα σταμάτησαν και για έναν χρόνο μείναμε χωρίς αγώνες. Καταφέραμε πάραυτα και πήγαμε τρεις φορές για προετοιμασία στην Ιταλία, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγωνιστική δράση ενός πρωταθλήματος.

Στην αυγή του 2021 σκοπός μας ήταν η πλέον ευπρόσωπη παρουσία στο Παγκόσμιο, όπου έπρεπε να βγούμε πρώτοι από ελληνικές συμμετοχές αλλά και να τσεκαριστούμε με τον ανταγωνισμό καθώς ο χρόνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι πια πολύς. Πήραμε την έκτη θέση και την πρόκριση για το Τόκιο. Το όνειρο απέχει εκατό ημέρες και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή φόρμα και να το απολαύσουμε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: bovary.gr


Σχολιάστε εδώ