Την «προίκα» του ΚΙΝΑΛ ορέγονται ένθεν και ένθεν…

Την «προίκα» του ΚΙΝΑΛ ορέγονται ένθεν και ένθεν…

-Ανάμειξη στις εσωκομματικές εκλογές από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται στη Χαριλάου Τρικούπη

Φόβους για ενεργή ανάμειξη άλλων κομμάτων (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ) στις εσωκομματικές εκλογές, με σκοπό να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα, εκφράζουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Δεδομένου ότι η ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες και από τη βάση, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εξωγενείς παράγοντες να μεθοδεύσουν τη συμμετοχή πολιτών στις εκλογές που δεν έχουν καμία σχέση με το Κίνημα.

Απλώς και μόνο για να στηρίξουν συγκεκριμένους υποψήφιους της… αρεσκείας είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Φόβοι που δεν είναι εντελώς αδικαιολόγητοι, καθώς από το ποιος θα ηγείται του Κινήματος στις επόμενες εκλογές θα εξαρτηθεί αν η πορεία θα είναι προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά. Τις ανησυχίες των στελεχών ενισχύουν οι κατά καιρούς παρεμβάσεις στελεχών τόσο της Νέας Δημοκρατίας (Άδ. Γεωργιάδης, Γ. Κύρτσος) όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (Χρ. Σπίρτζης, Γ. Ρα­γκούσης), που υποδεικνύουν συ­γκεκριμένα στελέχη για τη θέση του προέδρου.

Η άποψη, κεντρικά, της Χαρ. Τρικούπη είναι ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοιχτές, αλλά να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ούτως ώστε στις εσωκομματικές εκλογές να μην πάρουν μέρος άτομα που δεν έχουν την παραμικρή πολιτική ή ιδεολογική σχέση με το Κίνημα. Θα ανοίξουν οι κατάλογοι για να εγγραφούν πολίτες, αλλά θα τεθούν χρονικοί περιορισμοί, δηλαδή κανείς δεν θα έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί παραμονές των εκλογών.

«Οι εκλογές δεν θα είναι χύμα», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορεί όποιος θα περνάει απ’ έξω και δει φως, να μπει μέσα να ψηφίσει – ο Άδ. Γεωργιάδης δηλαδή».

Από την πλευρά του ο Ανδρ. Λοβέρδος, που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία, είναι της άποψης ότι το Κίνημα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και σημειώνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στις εκλογές τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυναμική του Κινήματος υπό τη νέα ηγεσία. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται τόσο ο Ν. Ανδρουλάκης όσο και η Εύα Καϊλή, τα ονόματα των οποίων έχουν συζητηθεί υπό την προοπτική να διεκδικήσουν την ηγεσία.

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τους όρους και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στον δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή, που εκτός απροόπτου θα συνεδριάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα ορίσει μεταξύ άλλων και τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

Απευθυνόμενη κυρίως προς τους… επίδοξους αρχηγούς, η Φ. Γεννηματά στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απηύθυνε έκκληση ώστε τους επόμενους μήνες να εκλείψουν κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα τροφοδοτήσουν την εσωστρέφεια. «Δεν πρέπει να ξοδέψουμε κρίσιμο και χρήσιμο χρόνο και πολιτική ενέργεια σε προσωπικούς διαγκωνισμούς και πασαρέλα προαναγγελίας υποψηφιοτήτων», τόνισε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ