LIVE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ, Η “Ένωση” θα διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»…

LIVE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ, Η “Ένωση” θα διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»…

Παρακολουθήστε τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ  (19:30) για τα Play off – 6η αγωνιστική.

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Τηλεοπτικά και Audio Streaming από το NOVASPORTS HD



Με μοναδική απώλεια στα Playoffs την ήττα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με πολύ πρόσφατο το 5-1 σε βάρος της στο «Σπύρος Λούης». Ωστόσο η ΑΕΚ θα κυνηγήσει το αποτέλεσμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», διεκδικώντας μια θέση στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός
Την πρώτη ήττα του στα Playoffs και δεύτερη σε όλο το πρωτάθλημα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, πριν επιστρέψει στις νίκες με το 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης. Τώρα παίζει το δεύτερο στη σειρά εντός έδρας με την ΑΕΚ.
Πήρε και μαθηματικά την πρώτη θέση, νικώντας τον Παναθηναϊκό. Έχει επτά νίκες στα οκτώ τελευταία.

Έχει μια μόνο απώλεια στην έδρα του, την ισοπαλία με τον Άρη στην κανονική περίοδο, που ήλθε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα. Έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 15 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Είναι αήττητος στα τελευταία 17 στην έδρα του, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου 2020 στα περσινά Playoffs. Έχει σκοράρει και στα 17 τελευταία, μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ
Με τις δύο ήττες στο ξεκίνημα των Playoffs η ΑΕΚ έπεσε από την τρίτη στην πέμπτη θέση, νίκησε στη συνέχεια στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη και με τον Αστέρα Τρίπολης. Πέρασε τρίτη, αλλά η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό την έφερε τέταρτη.

Δεν έχει ήττα στα τρία τελευταία, αφού έχασε τα τρία προηγούμενα για το πρωτάθλημα και τέσσερα επίσημα με τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα πριν νικήσει την Άρη, ήταν ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ της ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Εκτός έδρας κατάφερε να πετύχει πολύτιμη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μετά από διαδοχικές ήττες από Βόλο και από ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ έχασε τα δύο από τα τρία τελευταία εκτός έδρας, αφού ήταν έξι παιχνίδια αήττητη, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Μεταξύ τους
Έπαιξαν μέσα σε 18 μέρες τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Super League Interwetten, αφού το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ΑΕΚ – Ολυμπιακός έγινε στις 16 Δεκεμβρίου και οι δύο ομάδες ήλθαν 1-1 στο «Σπύρος Λούης». Το δεύτερο έγινε στις 3 Ιανουαρίου και ήταν το πρώτο του 2021 και για τις δύο, αλλά το καλό ποδαρικό το έκανε και ο Ολυμπιακός με 3-0. Ο Ολυμπιακός πέρασε και με 5-1 από το «Σπύρος Λούης» στα Playoffs.

Η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στα 10 τελευταία επίσημα, μετά τη νίκη πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο του 2018. Μάλιστα τρεις μέρες νωρίτερα είχε νικήσει και για το πρωτάθλημα εκτός έδρας.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία, μετά τη νίκη της ΑΕΚ το Φεβρουάριο του 2018, όταν πήρε αυτή το πρωτάθλημα. Η νίκη της ΑΕΚ το 2018 είναι και η μοναδική στις 11 τελευταίες επισκέψεις της, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 10.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 54

Ισοπαλίες: 34
Νίκες ΑΕΚ: 38
Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 36

Ισοπαλίες: 11
Νίκες ΑΕΚ: 15

Οι αγώνες της σεζόν
16.12.2020: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
(80’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες – 57’ σουτ Βρουσάι)
03.01.2021: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0
(13’ κεφαλιά Ελ Αραμπί, 68’ σουτ Ελ Αραμπί, 90’ πέναλτι Βαλμπουενά)
04.04.2021: ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-5
(89’ σουτ Ανσαριφάρντ – 17’ σουτ Καμαρά, 23’ σουτ Μασούρας, 35’ σουτ Ελ Αραμπί, 45’ σουτ Μασούρας, 74’ σουτ Φορτούνης)

(Mε πληροφορίες: SuperLeague)

 


Σχολιάστε εδώ