Πλακιωτάκης: Νέα γραμμή Θεσ/νίκη – Σποράδες, από 1/6 έως 15/9 με τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Πλακιωτάκης: Νέα γραμμή Θεσ/νίκη – Σποράδες, από 1/6 έως 15/9 με τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Την προκήρυξη μιας νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, στο Διοικητήριο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν το πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας και οι επενδύσεις στα λιμάνια.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι “η Θεσσαλονίκη ως μητροπολιτικό κέντρο της Ελλάδα αλλά και των Βαλκανίων συνολικά πρέπει να έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές. Θα προκηρυχθεί νέα επιδοτούμενη γραμμή που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Στο σχεδιασμό του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής είναι η μόνιμη και σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο”.

Πηγή: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ