Έντι Ράμα: Χουβαρντάς με ευρωπαϊκά λεφτά…

Έντι Ράμα: Χουβαρντάς με ευρωπαϊκά λεφτά…

Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές από αυτήν τη στήλη για την προσοχή με την οποία πρέπει να γίνεται ο χειρισμός και οι κάθε είδους συνεννοήσεις με την αλβανική ηγεσία, πολύ περισσότερο όταν στη θέση του πρωθυπουργού βρίσκονται άτομα όπως ο Έντι Ράμα, που έχει πάρει εδώ και χρόνια διαζύγιο με την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια και την μπέσα.

Ο κ. Ράμα κάλυψε τα νώτα του από την Ελλάδα με την προσφορά μιας ρητορικής, ανέξοδης δέσμευσης περί συναίνεσής του για παραπομπή της διαφοράς για την υφαλοκρηπίδα στη Χάγη και έτσι, έχοντας και τα εύσημα από την Αθήνα, βαδίζει προς τις βουλευτικές εκλογές.

Μετά τις εκλογές θα τον ψάχνουν τον κ. Ράμα, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν έκρυψε την αδυναμία του στον Ταγίπ Ερντογάν και στην Τουρκία…

Αγκαλιά με τον τούρκο υπουργό…
Για να μην υπάρχει αμφιβολία για τις προθέσεις του κ. Ράμα, λίγο πριν από τις εκλογές ο αλβανός πρωθυπουργός έκανε προεκλογική περιοδεία στο Αργυρόκαστρο και στους Αγίους Σαράντα, αλλά αποφάσισε να μην πάει μόνος του. Έτσι, τον συνόδευε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Ερσόι, ο οποίος επιθεώρησε το έργο της αναστήλωσης του ιστορικού τεμένους, το οποίο έχει αναλάβει η τουρκική κρατική εταιρεία και ο Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ).

Ο κ. Ερσόι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα αρχαιοτήτων και αναστηλώσεων μνημείων πολιτισμού, μουσειολογίας κ.λπ., ενώ συζήτησε, όπως έγινε γνωστό, τη δυνατότητα επενδύσεων στον τουρισμό και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι ο τούρκος υπουργός δεν είναι μόνο προσωπικός φίλος του Ερντογάν αλλά και ισχυρός επιχειρηματικός παράγοντας στον τομέα του τουρισμού. Και αρκετοί είναι αυτοί που συνδέουν την παρουσία του στο πλευρό του κ. Ράμα με τα σχέδια του αλβανού πρωθυπουργού να υφαρπάξει ελληνικές περιουσίες δήθεν για αξιοποίηση από «επενδυτές»…

Χουβαρντάς με ευρωπαϊκά λεφτά…
Ο κ. Ράμα μάλιστα πήγε στη Δρόπολη και χρησιμοποίησε έναν ιστορικό ναό και τον αρχαιολογικό χώρο της Απολλωνίας ως σκηνικό για την προεκλογική καμπάνια του… Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι οι εκκλησίες και τα μοναστήρια στα οποία ποζάρει δεν έχει καμιά σημασία εάν είναι καλοδιατηρημένα, αλλά σημασία έχει ότι δεν έχουν αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, την Ορθόδοξη Εκκλησία, και στις κοινότητες στις οποίες ανήκαν.

Και όπως κατήγγειλαν οι τοπικοί παράγοντες, τα φιλμάκια του κ. Ράμα απέκρυψαν ένα ακόμη γεγονός. Ότι η χρηματοδότηση δεν ήταν από την κυβέρνησή του αλλά από ευρωπαϊκά προγράμματα. Έτσι, έκανε τον χουβαρντά με τα ευρωπαϊκά λεφτά.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ