Αλλάζει ομάδα ο Αλέξης…

Αλλάζει ομάδα ο Αλέξης…

Αναταράξεις στα εσώτερα διαμερίσματα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η… φιέστα της εξαγγελίας της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Δεν ήταν παρών ο μέχρι τώρα «τσάρος της Οικονομίας» Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Απόντες ήταν και οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης. Αντ’ αυτών ήταν το δίδυμο Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, συν οι καθηγητές Αιμίλιος Αυγουλέας και Δημήτρης Αυγητίδης. Η έκπληξη ήταν η παρουσία της Λούκας Κατσέλη, που σίγουρα κάθε άλλο παρά τυχαία είναι…


••• Άλα της… Βρήκε δουλειά η Χίλαρι Κλίντον. Έγινε συγγραφέας. Και ήδη είναι έτοιμη να βγάλει το πρώτο της μυθιστόρημα, ένα πολιτικό θρίλερ που παρουσιάζει την αμερικανική κυβέρνηση «επικίνδυνα εκτός πραγματικότητας» εν μέσω μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου. Λέτε να ξέμεινε από λεφτά
η οικογένεια Κλίντον;

••• Ανακάλυψε τον σωτήρα ο πολυγραφότατος Στέφανος Μάνος, πρώην υπουργός. Σε άρθρο του με τίτλο «Διαπραγμάτευση ή πόλεμος» γράφει: «Ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που, αντιμέτωπος με εχθρό, δεν διαπραγματεύθηκε, ούτε δέχτηκε διαιτησία ήταν ο Ιωάννης Μεταξάς. Επέλεξε συνειδητά τον πόλεμο. Αλλά ήταν σοβαρός. Και είχε προετοιμάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για πόλεμο. Και, παραδόξως για δικτατορία, είχε επιτύχει εθνική ενότητα». Όλα τα ξέρει…

••• Προ ημερών, ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίσθηκε, άνετος και ωραίος, να δίνει διαδικτυακή συνέντευξη με φόντο την… κουζίνα του σπιτιού του. Να υποθέσουμε ότι την επόμενη φορά θα μιλήσει από το μπάνιο ή την κρεβατοκάμαρα; Η ζωή τραβάει την… κατηφόρα.

••• «ΟΧΙ στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την αστυνομοκρατία και την καταστο­λή. ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών και τμημάτων σε βάρος των φοιτητών και των εργαζομένων», διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς.

••• Φρένο προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση στις προσδοκίες που δημιούργησαν φήμες που κυκλοφόρησαν και σύμφωνα με αυτές είναι θέμα χρόνου (λίγων ημερών…) ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών του εμπρησμού της Τράπεζας Marfin το 2010, που ως συνέπεια είχε να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι κι ένα αγέννητο μωρό. Καθώς η φημολογία άρχισε να προσλαμβάνει διαστάσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης έσπευσε να… διευκρινίσει ότι ναι μεν οι έρευνες των Αρχών είναι σε καλό δρόμο, ωστόσο θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Είσπραξη 49,6 δισ. ευρώ…

…είναι ο στόχος της Εφορίας για το 2022, με βάση τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Συνολικά θα γίνουν περίπου 158.000 έλεγχοι, έρευνες και διασταυρώσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.


Θα μεταθέσουν την Πρωτομαγιά!

Φέτος η Πρωτομαγιά πέφτει Μεγάλο Σάββατο και, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, τα εργατικά συνδικάτα θα μεταφέρουν την επέτειο μία – δύο ημέρες αργότερα. Λοιπόν, η μεν ΓΣΕΕ αποφάσισε να γιορτάσει στις 4 Μαΐου, η δε ΑΔΕΔΥ στις… 6 Μαΐου. Δηλαδή, την Τρίτη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και την Πέμπτη οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πιθανότητα να συμπέσουν οι εορτασμοί για να είναι πιο ισχυρό το μήνυμα ούτε που… πέρασε από το μυαλό των συνδικαλιστών, ε;


Μάζεψε το Μαξίμου όλους τους υβριστές της ΝΔ

Από το… χρονοντούλαπο… του Twitter ανέσυραν ορισμένοι αναρτήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αρ. Πελώνη και συγκεκριμένα από την περίοδο που ήταν δημοσιογράφος. Όπου ασκούσε σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία, έπλεκε το εγκώμιο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ειρωνευόταν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και άλλα γλαφυρά κι ενδιαφέροντα. Σιγά το πράγμα, θα πείτε. Η συνέπεια δεν είναι ίδιον των πολιτικών, ενδεχομένως και των δημοσιογράφων. Στην περίπτωση ωστόσο της Αρ. Πελώνη οι… αποκαλύψεις για το παρελθόν της ήταν μία ακόμη δικαίωση για τους αυτόχθονες δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας, που λένε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει μαζέψει γύρω του άλλοτε πολέμιους ή υβριστές της παράταξης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ