Συνομιλία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

Συνομιλία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τη λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα

Το θέμα του τρόπου λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Η συνομιλία έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Εν τω μεταξύ στην αυριανή (Τρίτη 20 Απριλίου) συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου κεντρικό θέμα θα είναι το πως θα εορταστεί το Πάσχα. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε επιστολή της προς το Υπουργείο Παιδείας προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15τμ εντός κλειστού χώρου. Επιπλέον, ζητάει να επιτραπεί η «αξιοποίηση» των αύλειων χώρων των ναών, προκειμένου να μην υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός ενώ έχει προταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ανάσταση να πραγματοποιηθεί πιο νωρίς το Μεγάλο Σάββατο και όχι τα μεσάνυχτα.

Yπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη μερική άρση των περιορισμών, είχε ανακοινωθεί ότι επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες.

Πηγή+φωτο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ