Μάκης Κουρής: Ό,τι διατάξουν ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρήσεις…

Μάκης Κουρής: Ό,τι διατάξουν ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρήσεις…

-Αυτοί θα αποφασίζουν πόσες ώρες θα δουλεύει ο εργαζόμενος, που πλέον θα είναι πιόνι – Σε πρώτη φάση τετραήμερο και μέχρι 10ωρη εργασία – Και έπεται συνέχεια… – Εξαφανισμένα τα συνδικάτα – Μόνος του παλεύει ο εργαζόμενος για να ζήσει και να υπάρχει ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Ο… εκσυγχρονισμός της χώρας προχωρεί με βήμα ταχύ… Εν δυο, εν δυο, και κουβέντα δεν επιτρέπεται. Διαταγή του αφεντικού (ΣΕΒ) και τα… σκυλιά δεμένα. Θα πηγαίνεις στη δουλειά και δεν θα ξέρεις τι ώρα θα γυρίσεις στο σπίτι.

Κάνε τον σταυρό σου που έχεις δουλειά και μη ρωτάς με ποιους όρους, αν θα είναι πέντε μέρες με 8ωρη εργασία ή τέσσερις μέρες με 10ωρη, οπότε θα έχεις μία επιπλέον ημέρα ανάπαυσης. Για το ποια θα είναι, ό,τι κληρώσει. Ό,τι βολεύει – συμφέρει την επιχείρηση. Και μην τολμήσεις να ρωτήσεις, να πεις ότι θέλεις να είσαι στο σπίτι σου την Κυριακή, που είναι μαζεμένη η οικογένεια και τρώνε όλοι μαζί.

Και για τις μεγάλες ανατροπές που φέρνει η… φιλεργατική πολιτική, με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην τολμήσεις, εργαζόμενε, να γκρινιάξεις, να πεις ότι δεν συμφωνείς με τους νέους όρους, γιατί εσύ θα είσαι ο χαμένος, δεν θα βρεις κανέναν να σε στηρίξει. Τα συνδικάτα έχουν περάσει στο «Τετέλεσται»… Με πρώτη τη ΓΣΕΕ, που μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες δεν έχει βγάλει ΑΧΝΑ! Και Ανάστασή της δεν φαίνεται. Τουλάχιστον προς το παρόν… Εκτός κι αν η εργατική τάξη ξυπνήσει και κάνει την επανάστασή της… Γιατί παρασκούριασε με τις κομματικές ταμπέλες που κατά καιρούς έχει «φορέσει».

Αιωνία η μνήμη του οκταώρου. Το παραδέχεται ωμά η κυβερνητική ανακοίνωση: «Ας μην κρυβόμαστε, σήμερα το οκτάωρο και το πενθήμερο παραβιάζονται». Ώρα, ευκαιρία, να καταργηθούν κι αυτά. Παλαιές εποχές θυμίζουν. Τώρα έχουμε εκσυγχρονισθεί. Δεν βλέπεις τι γίνεται με την τηλεργασία; Σε λίγο θα ψάχνεις για δουλειά… Και πού είσαι ακόμη… Θα είσαι όλη τη μέρα στο σπίτι και κοίτα να μάθεις να χτυπάς σωστά τα πλήκτρα του κομπιούτερ για να μη βρεθείς στον δρόμο.

Τι είπες; Θα κάνουμε απεργίες; Στο χθες έχεις μείνει, δύστυχε εργαζόμενε. Θα δουλεύεις και το περιβραχιόνιο ψηλά στο χέρι θα δηλώνει ότι κάνεις απεργία… Ήδη το λέει ωμά η κυβέρνηση του Κυριάκου.

Θα απεργείς, αλλά θα έχεις διασφαλίσει «την ελάχιστη εγγυημένη λειτουργία της επιχείρησης, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών ως προς την παροχή ενός μίνιμουμ (ήτοι του 33%) επιπέδου υπηρεσιών σε κρίσιμους κλάδους κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων»!

Ωμά λένε τα αφεντικά ότι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους, για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ, και κάθε άλλο παρά ανησυχούν για τα συμφέροντα των πολιτών.

Μας δουλεύουν… Πάντα για την τσέπη τους ενδιαφέρονται και όχι για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έμειναν χωρίς μεροκάματο και έκαναν νηστεία στο σπίτι τους…

Είναι να γελάει κανείς με τις… τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας, όπως γράφει σε «ενημερωτικό σημείωμα» το Μαξίμου, που ζει στον κόσμο του και υποστηρίζει τις εντολές του ΣΕΒ και των μεγαλοεπιχειρηματιών, τονίζοντας χωρίς αιδώ ότι «όλοι οι τίμιοι εργοδότες δηλώνουν κανονικά τις υπερωρίες». Ξεκάθαρη είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Με τους έχοντες είναι και όχι με τους εργαζομένους.

Δουλεύετε τον κόσμο, κύριε πρωθυπουργέ, που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια πάνω από έναν χρόνο τώρα και προσπαθεί, με πάρα πολλές στερήσεις, να κρατηθεί όρθιος, ενώ πολλοί συνάνθρωποί μας δίνουν τη μάχη της ζωής τους.

Μόνος και τούτες τις στιγμές ο ελληνικός λαός… Την ώρα της κρίσης, όμως, θα δώσει τη δική του απάντηση…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ