LIVE: ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» από τον ήδη πρωταθλητή

LIVE: ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» από τον ήδη πρωταθλητή

Παρακολουθήστε τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  στις 19:30 για τα Play off – 4η αγωνιστική.

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Τηλεοπτικά και Audio Streaming από το NOVASPORTS HD



Πλέον κάθε βαθμός ή βαθμοί είναι πολύτιμοι και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» από τον ήδη πρωταθλητή μαθηματικά Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια με τη μια ήττα όλη τη σεζόν, είναι πολύ ψηλό εμπόδιο.

Ο ΠΑΟΚ
Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των Playoffs και με τρία διαφορετικά αποτελέσματα το κέρδος του ΠΑΟΚ είναι ότι έπιασε την ΑΕΚ, που ήταν ένα βαθμό μπροστά του, ενώ παραμένει στο +2 από τον Παναθηναϊκό.

Έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και τώρα έχει μια στα έξι τελευταία. Υπολογίζοντας και το Κύπελλο, έχει δύο νίκες στα οκτώ τελευταία, και τις δύο επί της ΑΕΚ. Η τελευταία εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Έχει χάσει δύο από τα επτά τελευταία επίσημα, και τα δύο από τον Παναθηναϊκό.

Μετά από δύο παιχνίδια μακριά από την Τούμπα, επιστρέφει εκεί όπου συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα, έχοντας πέντε ισοπαλίες. Είναι αήττητος στα 14 φετινά ματς της έδρας του, 15 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει εννέα νίκες και έξι ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Ο Ολυμπιακός
Μπορεί με το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Super League Interwetten αντίπαλος του Ολυμπιακού να ήταν μόνο τα μαθηματικά, ωστόσο με τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια των Playoffs, ξεμπέρδεψε και με τα μαθηματικά. Είναι ήδη 22 βαθμούς μπροστά από τoν Άρη με επτά αγώνες να απομένουν. Έχει ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς στο Κύπελλο, όπου υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στον δεύτερο ημιτελικό, μετά το 1-1 εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα με τρεις νίκες στα Playoffs, ενώ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα. Πριν από τις έξι νίκες, δεν είχε κερδίσει τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα) και Άρη. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 31 τελευταία του για το πρωτάθλημα.

Κέρδισε τα τρία τελευταία του εκτός έδρας, μετά την ήττα  από τον Παναθηναϊκό, μοναδική φετινό πρωτάθλημα και πρώτη εκτός έδρας μετά από δύο και πλέον χρόνια. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 37 τελευταία εκτός έδρας.

Μεταξύ τους
Έπαιξαν μέσα σε 15 μέρες και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αφού αυτό του πρώτου γύρου έγινε με καθυστέρηση. Ήλθαν ισόπαλοι στην Τούμπα και στο Νέο Φάληρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα από τα έξι τελευταία, αυτό που του στέρησε το αήττητο στην περσινή σεζόν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στα Playoffs.

Οι δύο ομάδες ήλθαν  ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια, αφού ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια μέσα στην Τούμπα την περασμένη σεζόν.

Στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν γίνει μήνα Απρίλιο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Η ισοπαλία είναι στο τελευταίο, στις 20 Απριλίου 1997, 0-0.

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 42
Ισοπαλίες: 24
Νίκες Ολυμπιακού: 62

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 31
Ισοπαλίες: 16
Νίκες Ολυμπιακού: 17

Στην κανονική διάρκεια
13.01.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1
(51’ σουτ Ίνγκασον – 77’ κεφαλιά Μπα)
27.01.2021: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0
(50’ σουτ Ελ Αραμπί, 77’ σουτ Καμαρά, 89’ σουτ Βρουσάι)

(Mε πληροφορίες: SuperLeague)

 


Σχολιάστε εδώ