Φ. Γεννηματά: Όλο και πιο πολύ η ΝΔ ακολουθεί κατά πόδας τις καθεστωτικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Γεννηματά: Όλο και πιο πολύ η ΝΔ ακολουθεί κατά πόδας τις καθεστωτικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ

Τη χθεσινή δημόσια διαφωνία και αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη διαδικτυακή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Επίσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε όλους τους βουλευτές να κινούνται συλλογικά κι ενωτικά για να αυξηθούν τα πολιτικά οφέλη του ΚΙΝΑΛ, άφησε σαφείς αιχμές για προσωπικές στρατηγικές στελεχών που επιδιώκουν την ηγεσία και συνδράμουν στην εσωστρέφεια κι επανέλαβε κατηγορηματικά ότι θα τηρηθεί το καταστατικό και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα αποφασιστεί τον Σεπτέμβριο από την Κεντρική Επιτροπή, όπως έχει αποφασίσει το Πολιτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά εξέφρασε προβληματισμό και ανησυχία για τη πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά τα όσα συνέβησαν στη επίσκεψη του κ. Δένδια στη τουρκική πρωτεύουσα. «Μας προβληματίζει περισσότερο για το μετά. Πέρα από το αυτονόητο, τη διατύπωση των θέσεων της χώρας μας από τον υπουργό Εξωτερικών κατά την συνέντευξη με τον κ. Τσαβούσογλου, προκύπτουν ερωτηματικά. Πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η συνάντηση; Ποιος ήταν ο στόχος; Τι συζητήθηκε στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις; Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση.

Γιατί είναι επιβεβλημένο να διατυπώνεις με σαφήνεια τις θέσεις της χώρας σου αλλά δεν αρκεί. Σημασία έχει με ποια στρατηγική και αποφασιστικότητα τις προωθείς», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί το Τουρκολυβικό Σύμφωνο, για το οποίο πιέζει έντονα η Τουρκία τη Λιβύη. Επίσης η κ. Γεννηματά δήλωσε ανήσυχη για τις θέσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό λέγοντας: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία λύση πέραν της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

«Κωπηλατούμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Με αυτόνομη στρατηγική, με τον δικό μας δρόμο. Της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ιδεολογικός και προγραμματικός αντίπαλος είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική παράταξη που θα φέρει τη Νέα Αλλαγή, σημειώνοντας ότι το κόμμα φαίνεται να έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή κεντροαριστερή δύναμη, που την προτιμούν οι πολίτες, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ενώ ξεκαθάρισε δεν θα γίνει συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα. «Όχι όμως ως θλιβερό δεκανίκι, σε κατ’ όνομα “συγκυβερνήσεις” που υλοποιούν πολιτικές μακριά από τις αρχές και την ιδεολογία μας με αντάλλαγμα λίγες καρέκλες εξουσίας. Θέλω να είναι απόλυτα σαφές. Συμπλήρωμα σε κυβερνητικά σχήματα δεν πρόκειται να γίνουμε. Συλλογικά, με ομόφωνες αποφάσεις το έχουμε ξεκαθαρίσει και το επιβεβαιώσαμε και με την πρόσφατη ομόφωνη απόφασή μας στο Π.Σ. Η προοπτική αυτή έχει κλείσει και σε ό,τι με αφορά εγγυώμαι ότι δεν θα ξανανοίξει. Τέτοιες επιλογές έγιναν με αίσθημα πολιτικής και πατριωτικής ευθύνης για να αποτρέψουμε την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «οι προσδοκίες που επένδυσαν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ διαψεύδονται καθημερινά. Όλο και πιο πολύ η Ν.Δ. ακολουθεί κατά πόδας τις καθεστωτικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας νέος, γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ ξεπροβάλλει».

Ταυτόχρονα κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Οι πολίτες όμως δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω, σε μια κυβέρνηση της δήθεν “δεύτερης φοράς Αριστεράς”. Αυτή η προοπτική παραμένει για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί καθημερινά ως αξιωματική αντιπολίτευση δείχνουν ότι τους επιφυλάσσουν ακόμα χειρότερα».

Με έμμεσο αλλά αιχμηρό τρόπο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αποδοκίμασε όσα στελέχη εκφράζουν ηγετικές φιλοδοξίες λέγοντας πώς είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες όχι όμως όταν φέρνουν σε δεύτερη μοίρα τη θετική προοπτική της παράταξης. «Εξυπηρετούν τους πολιτικούς αντιπάλους που δεν θέλουν το καλό της παράταξης καθώς ψάχνουν μια κερκόπορτα για να μας πλήξουν. Μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργειά μας σε πασαρέλα προαναγγελιών», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Πρόσκληση

«Δεν περισσεύει κανείς στη συλλογική μας δράση. Θα το εγγυηθώ προσωπικά», δεσμεύτηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της παράταξης να συμπράξουν. «Η διασφάλιση αυτής της δημιουργικής, συντεταγμένης πορείας για το κρίσιμο πολιτικά αμέσως επόμενο διάστημα είναι δική μου ευθύνη να εγγυηθώ και θα το πράξω όπως κάνω πάντα. Θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο την ενότητα και την αυτονομία της παράταξης. Είναι όμως παράλληλα συλλογική ευθύνη και υποχρέωση που αφορά το σύνολο των στελεχών μας να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση όχι μόνο αποφεύγοντας αλλά και αποτρέποντας παρεκκλίσεις που μας εκτρέπουν από τους στόχους μας.

Για μια ακόμα φορά καλώ όσους αισθάνονται κοντά μας, όσους συμμερίζονται τους αγώνες μας για τον τόπο, όσους θέλουν προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα, να έρθουν κοντά μας. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε όσους υπηρέτησαν αυτή την παράταξη και πάλεψαν για τους στόχους της. Τους καλώ να επιστρέψουν, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας ενώ έντονη κριτική άσκησε για το εργασιακό νομοσχέδιο, λέγοντας: «Το νομοσχέδιο αυτό που αποτελεί τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και αποτυπώνει ανάγλυφα τη συντηρητική της αντίληψη, θα συναντήσει την καθολική αντίδραση μας, με πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο κίνδυνος για ένα ντόμινο στην οικονομία από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ανεργίας, είναι ορατός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ