Τους δώσαμε τη «μακεδονική» ταυτότητα…

Τους δώσαμε τη «μακεδονική» ταυτότητα…

Είναι μάλλον ασυνήθιστο για έναν πρωθυπουργό να κάνει ειδική μνεία με πανηγυρικούς τόνους για την επέτειο της… επίσκεψης πρωθυπουργού γειτονικής χώρας.

Κι όμως το είδαμε κι αυτό από τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τίμησε τη δεύτερη επέτειο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στις 2 Απριλίου 2019. Σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε ιστορική αυτήν την επίσκεψη και έκανε ειδική μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Περιγράφει τα πλεονεκτήματα για τη χώρα του από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την πρόσδεση στην ΕΕ κ.ά. και αφού επικαλείται ως απόδειξη της σημασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών τα… βραβεία που απέσπασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ίδιος, επισημαίνει τα εξής:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών στο νομικό πλαίσιό της προστατεύει επιπλέον τη ‘‘μακεδονική’’ ταυτότητα και πολιτισμό, καθώς και την ιδιαιτερότητα της ‘‘μακεδονικής’’ γλώσσας, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας μας και του αυτόχθονου έθνους μας…».

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε εκείνους που υποστήριζαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφορούσε τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα…

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ