Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός θέλει την αλλαγή…

Προεκλογική συνάντηση πραγματοποίησε το παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας, καθώς στις εκλογές της 25ης Απριλίου η μειονότητα θα επιδιώξει να καταγράψει την εκλογική της δύναμη, η οποία είναι σε σοβαρή αναντιστοιχία με το μέγεθος της μειονότητας και στην καλύτερη περίπτωση θα περιορισθεί στην εκλογή «τιμής ένεκεν» του Βαγγέλη Ντούλε μέσα από το ψηφοδέλτιο Τιράνων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το μήνυμα του Βαγγέλη Ντούλε ήταν στην κατεύθυνση της στήριξης του διαχρονικού αγώνα για το ιδιοκτησιακό, τον σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ, ενώ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Διονύσιος-Φρέντης Μπελέρης περιέγραψε τη μελανή εικόνα που επικρατεί στη Χειμάρρα λόγω των παρεμβάσεων της κυβέρνησης Ράμα.

Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Κάγιος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ΟΜΟΝΟΙΑ, εκφράζοντας αυτόνομα πολιτικά την ΕΕΜ, βρίσκεται στην αντιπολίτευση με την κυβέρνηση του κ. Έντι Ράμα.

Ζητήματα που αφορούν την παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών και κοινοτήτων της ΕΕΜ, την εγκα­τάλειψη των περιοχών από δημόσιες επενδύσεις και υποδομές, τη λεηλασία της ακίνητης περιουσίας, την παραβίαση κάθε έννοιας αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, την ανάμειξη στα εσωτερικά της ΕΕΜ με στόχο την πολιτική της χειραγώγηση, την αθέτηση της ευρωπαϊκής ατζέντας και την προσκόλληση στην Τουρκία του Ερντογάν αποτελούν ουσιαστικές αιτίες και λόγους ώστε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός να θέλει την αλλαγή.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ