Τάσσος Παπαδόπουλος: «Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα» – Έτσι δεν πέρασε το Σχέδιο Ανάν

Τάσσος Παπαδόπουλος: «Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα» – Έτσι δεν πέρασε το Σχέδιο Ανάν

Την περασμένη Τετάρτη συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν, το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7 Απριλίου 2004.

Ο τότε κύπριος Πρόεδρος, σε ένα βαθιά συγκινησιακό κλίμα, απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό κυπριακό λαό, καλώντας τον να απορρίψει το Σχέδιο το οποίο καταρτίστηκε με την επιδιαιτησία του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, μια πρόταση λύσης του Κυπριακού που θα επιβεβαίωνε την κυριαρχία της Τουρκίας, μέσω των Τουρκοκυπρίων και άλλων ρυθμίσεων, σε ολόκληρο το νησί.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της…

Στη ζυγαριά του ‘‘ΝΑΙ’’ και του ‘‘ΟΧΙ’’, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ‘‘ΝΑΙ’’. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ‘‘ΟΧΙ’’! Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία σου…».

Αυτά ήταν τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου, που γράφτηκαν στην Ιστορία και δημιούργησαν μια σοβαρή παρακαταθήκη για τον Ελληνισμό.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ