Το HAPPY TRAVELLER ταξιδεύει στην Ιθάκη

Το HAPPY TRAVELLER ταξιδεύει στην Ιθάκη

Το Σάββατο 10 Απριλίου στις 17.40, η οθόνη του ΣΚΑΪ γεμίζει καλοκαιρινές εικόνες. Το Happy Traveller ταξιδεύει στο Ιόνιο και κάνει στάση στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη.

Σ’ αυτό το επεισόδιο, ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα βλέπουν μοναδικές παραλίες, κολυμπούν σε κρυστάλλινα νερά και γεύονται παραδοσιακές γεύσεις του νησιού.

Το ταξιδιωτικό μας ζευγάρι ξεκινά τις περιπλανήσεις από τον βασικό παραθαλάσσιο οικισμό του νησιού, το Βαθύ, μαγεύεται από τα γραφικά σοκάκια του και μιλά με τους ντόπιους. Με παραδοσιακό καΐκι πηγαίνουν στην ονειρεμένη και ξακουστή παραλία του νησιού, Γιδάκι και στη συνέχεια, με φουσκωτό φτάνουν στις άγριες βόρειες ακτές για να κολυμπήσουν στις Αφάλες. Η εξερεύνηση έχει και εντυπωσιακά σπήλαια, περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς, σημεία με απίστευτη θέα και μέρη με απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Το οδοιπορικό της εκπομπής περιλαμβάνει και τη βόρεια και τη νότια πλευρά του νησιού. Οι ταξιδιώτες μας ξεναγούνται στην Ιερά Μονή Καθαραίων, την Ανωγή, την Εξωγή και το Κιόνι. Στις Φρίκες κάνουν στάση για παραδοσιακό φαγητό, στο Περαχώρι για πεντανόστιμη καρυδόπιτα ενώ στον Σταυρό δοκιμάζουν το πιο διάσημο γλυκό του νησιού. Περνούν από το μέρος που εικάζεται ότι βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά της αρχαίας Ιθάκης, τρώνε τη “σούπα του Οδυσσέα” και αναζητούν σπηλιές και παραλίες που συνδέονται με τις αναφορές του Ομήρου στην Οδύσσεια.

HAPPY TRAVELLER στην Ιθάκη
Σάββατο 10 Απριλίου στις 17.40, στον ΣΚΑΪ

Happy Traveller: ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ