Σωσίβιο για τον Μητσοτάκη το Ταμείο Ανάκαμψης

Σωσίβιο για τον Μητσοτάκη το Ταμείο Ανάκαμψης

-Λαγούς με πετραχήλια τάζει στον κόσμο
-Εν όψει αλλαγών στην κυβέρνηση

Σωσίβιο στο Ταμείο Ανάκαμψης αναζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου αφενός να ανακόψει την καθοδική πορεία στην οποία έχει υπεισέλθει η κυβέρνηση και αφετέρου να διατηρήσει την κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Αξιοποιώντας τον πακτωλό των δισ. που θα έρθουν στην Αθήνα, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, ευελπιστεί ότι θα αλλάξει (και θα βελτιώσει) το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία έναντι της κυβέρνησης αλλά και όσον αφορά τον ίδιο.

Ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν διεξαχθούν, να διεκδικήσει με αξιώσεις μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι της χώρας. «Θέλουμε να κριθούμε συνολικά για το έργο μας», τόνισε προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας την… εξάντλη­ση της τετραετίας. Στα οφέλη από το Ταμείο Ανάκαμψης προσθέτει και αυτά που θα προκύψουν από τον Τουρισμό, καθώς όλες οι ενδείξεις συ­γκλίνουν στο ότι από τη φετινή σεζόν η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται και σε βάθος τριετίας θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Ενδεικτικές της στρατηγικής που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού κατά την εξαγγελία των βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επί της ουσίας, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός success story, με την κατασκευή μεγάλων (εμβληματικών) έργων και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που σταδιακά θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας. Προκειμένου δε να «διεγείρει» τις προσδοκίες των πολιτών, έκανε λόγο για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απαντήσει και στην κριτική της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία τα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης δεν θα φτάσουν στην ελληνική κοινωνία. «Από το φθινόπωρο ξεκινάει μια νέα περίοδος», σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, υπηρετώντας το… όραμα του κ. Μητσοτάκη. «Έχουμε την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να αλλάξουμε πλήρως την εικόνα της χώρας», προσθέτουν.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση
Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός αποδίδει μεγάλη σημασία στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δισεκατομμυρίων που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο αυτό πληροφορίες από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ενισχύσει με νέα πρόσωπα την ομάδα υπουργών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα προγράμματα, με στόχο –τι άλλο;– την πιο αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων.

Δεδομένου ότι ως προς το υπουργείο Οικονομικών τα θέματα θα χειρισθούν οι κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης (πρωτίστως ο δεύτερος), καθώς επίσης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των οικονομικών Αλ. Πατέλης.

Οι τομείς που κρίνεται ότι χρειάζονται ενίσχυση είναι η Ανάπτυξη (επενδύσεις) και οι Υποδομές και εκεί ακριβώς υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρατευθούν πρόσωπα με εμπειρία και ειδίκευση.

Φημολογείται δε ότι στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν τεχνοκράτες αλλά και πολιτικά στελέχη, όχι απαραίτητα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες ως προς το πότε ενδεχομένως ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στις συγκεκριμένες κινήσεις είναι συγκεχυμένες.

Αν, δηλαδή, θα είναι άμεσα, πριν φθάσουν τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ή θα δρομολογηθούν για τις αρχές του φθινοπώρου, οπότε και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η μεγάλη προσπάθεια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ