Γιώργος Παναγόπουλος: Η Σαλαμίνα δεν θα είναι πια νησί μετά τη ζεύξη

Γιώργος Παναγόπουλος: Η Σαλαμίνα δεν θα είναι πια νησί μετά τη ζεύξη

Απόλυτα θετικοί στην προοπτική της ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας είναι οι δήμαρχοι των δύο περιοχών, Γιάννης Λαγουδάκης και Γιώργος Παναγόπουλος αντίστοιχα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ξεμπλοκαρίσματος της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας.

Ο δήμαρχος Περάματος είπε ότι εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο για την οριστική διαμόρφωση του σχεδιασμού.

Όπως ανέφερε, ο τελικός σχεδιασμός ωφελεί την περιοχή του Περάματος διότι υλοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, δηλαδή τη δημιουργία ενός δεύτερου δρόμου διαφυγής. Μέχρι σήμερα, ο μοναδικός δρόμος με τον οποίο μπορεί να πάει αλλά και να φύγει κανείς από το Πέραμα είναι η λεωφόρος Δημοκρατίας.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη είναι πολύ επικίνδυνο διότι στην περιοχή υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων, ναυπηγικές δραστηριότητες κ.λπ., που εγκυμονούν κινδύνους, με αποτέλεσμα σε μια δύσκολη περίπτωση, εφόσον μπλοκάρει ο μοναδικός δρόμος διαφυγής οι Περαματιώτες, να εγκλωβιστούν στην περιοχή τους και να υποστούν τις συνέπειες. Ο σχεδιασμός της ζεύξης προβλέπει τη δημιουργία δεύτερου δρόμου διαφυγής προς τη λεωφόρο Σχιστού, που θα αποτελεί μια πραγματική ανάσα και για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Πέραμα, αφού θα μοιράσει τον κυκλοφοριακό φόρτο. Ο δεύτερος δρόμος θα περνάει μέσα από τη στρατιωτική περιοχή του Ναυτικού και με μια υπόγεια σήραγγα, μήκους 1,5 χιλιομέτρου περίπου, θα φτάνει στη λεωφόρο Σχιστού.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος είπε ότι σίγουρα η ζεύξη αποτελεί ένα έργο που θα αλλάξει την πραγματικότητα της Σαλαμίνας, γι’ αυτό απαιτείται πολύ προσοχή και σωστός σχεδιασμός. «Έχει κατατεθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και εφόσον πάρει από εκεί την έγκριση θα σταλεί και σε εμάς για να τεθεί σε διαβούλευση. Η θέση μας είναι ότι η ζεύξη θα πρέπει να συνοδευτεί και από άλλα έργα υποδομής, όπως οδικά, συγκοινωνιακά, αποχετευτικά κ.ά., προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το νησί και να μη γίνει εφιαλτική η ζωή για τους κατοίκους. Mε τη ζεύξη θα αυξηθούν κατακόρυφα οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαλαμίνας και αυτό σημαίνει πως το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το νησί θα πάψει να είναι νησί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είμαστε υπέρ της ζεύξης αλλά και υπέρ της διασφάλισης της ποιότητας της ζωής της Σαλαμίνας. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ