Δήμος Παλλήνης / Κτήμα Καμπά: Η Δημοτική Αρχή κατοχύρωσε σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία – Ποιες είναι οι δεσμεύσεις του επενδυτή

Δήμος Παλλήνης / Κτήμα Καμπά: Η Δημοτική Αρχή κατοχύρωσε σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία – Ποιες είναι οι δεσμεύσεις του επενδυτή

Θέσεις εργασίας και επιχειρηματικές ευκαιρίες, για τους κατοίκους αλλά και πλήθος κοινωφελών έργων του Δήμου, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που θα γίνουν για τη θωράκιση της περιοχής, με δαπάνη του επενδυτή.

Με πολύ σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, τα οποία διασφάλισε  η Δημοτική Αρχή Παλλήνης, θα υλοποιηθεί η  επένδυση στο Κτήμα Καμπά. H επένδυση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εισέρχεται σε τελική ευθεία,  μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται η Πολεοδομική Μελέτη. 

Με το «Μνημόνιο Συνεργασίας» που υπέγραψε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, με την εταιρεία «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ», τον Μάρτιο του 2019, ικανοποιήθηκαν πλήρως και απολύτως, όλα τα αιτήματα και οι παρατηρήσεις που έθεσε ο Δήμος Παλλήνης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, με το «Μνημόνιο Συνεργασίας», η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε και ο επενδυτής δεσμεύεται, για:  

1.Νέες θέσεις εργασίας, για τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, στους οποίους, η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να δίνει προτεραιότητα, κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού. Θα δημιουργηθούν συνολικά 1.600 θέσεις εργασίας.

2.Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, για τους επαγγελματίες του Δήμου μας, που θα έχουν προτεραιότητα στην εξέταση αιτημάτων για εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, εντός της επένδυσης.

3.Νέα, κοινωφελή έργα, αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ, που θ αναβαθμίσουν της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στις άμεσες περιοχές επιρροής της επένδυσης όσο και σε άλλες γειτονιές του Δήμου,  τα οποία θα κατασκευάσει με δικά του μέσα και πόρους ο επενδυτής  καθ’ υπόδειξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης. 

4.Την ανάπλαση, με δαπάνη του επενδυτή,  των ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, έκτασης 157 στρ., εντός της έκτασης του Κτήματος, τα οποία περιέρχονται στον Δήμο και τη τοπική κοινωνία, με έργα πρασίνου, άθλησης και πεζοδρόμων. 

5.Τη χρηματοδότηση από τον επενδυτή, της κυκλοφοριακής μελέτης, που θα εκπονήσει ο Δήμος Παλλήνης, για τις περιοχές Κάντζας, Αγίου Νικολάου και Εργατικών Κατοικιών Ι και ΙΙ.

6.Την πλήρη ανακαίνιση της Βίλας Καμπά και την άμεση μεταβίβαση της κατά ψιλή κυριότητα στον Δήμο Παλλήνης, με συμβόλαιο,   και κατά πλήρη κυριότητα, μετά από 15 έτη.

7.Την ανακατασκευή του παλιού Εργοστασίου και του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, καθώς και την ανάδειξη της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής.

8.Την αναβίωση των οικολογικών αμπελώνων, οι οποίοι θα συνδεθούν με τις μουσειακές λειτουργίες του παλιού Εργοστασίου.

9.Τη φύτευση υψίκορμων δέντρων, για την αντιμετώπιση της όχλησης και την προστασία των περιοίκων από την περιβαλλοντική και αισθητική όχληση.

10.Την κατασκευή ηχητικού φράγματος, για την αντιμετώπιση της ηχητικής επιβάρυνσης της γύρω περιοχής. 

11.Τη δημιουργία χώρου στάθμευσης εντός της επένδυσης που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών πρόσβασης, χωρίς να επιβαρύνει την γύρω περιοχή.

12.Τη διάθεση του αύλειου χώρου του Κτήματος για εκδηλώσεις του Δήμου, σε συνεννόηση με την Εταιρεία.

Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου: «Με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε, ο επενδυτής δεσμεύεται, για πρώτη φορά εγγράφως, να ικανοποιήσει πλήρως τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή, η οποία τόλμησε – κόντρα στις έντονες επικρίσεις και τον λυσσαλέο πόλεμο που δεχτήκαμε -, να διεκδικήσει και να φέρει εις πέρας, μια Συμφωνία, που θωρακίζει την περιοχή και κατοχυρώνει οφέλη, υπέρ των κατοίκων. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής  που, σήμερα, ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης, όλο και περισσότεροι,  αναγνωρίζουν τις ωφέλειες της Συμφωνίας που καταφέραμε».


Σχολιάστε εδώ