Μπουρλότο… στον Αθλητισμό

Μπουρλότο… στον Αθλητισμό

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο του Αθλητισμού λόγω της ευθείας εμπλοκής της κυβέρνησης στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Διοικήσεων στις Ομοσπονδίες. Οι καταγγελίες… πέφτουν σαν το χαλάζι και κοινός τόπος τους είναι ότι οι αλλαγές σε κανονισμούς, όρους και προϋποθέσεις που προώθησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης δεν έχουν ως στόχο την εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας των Ομοσπονδιών.

Αντίθετα, ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των Ομοσπονδιών, να τις «αλώσουν» και να οδηγήσουν τον Αθλητισμό προς την κατεύθυνση που εκείνοι θέλουν. Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις αποφάσεις του κ. Αυγενάκη αντίκεινται στις αρχές που έχουν θεσπίσει οι παγκόσμιες ομοσπονδίες και στην πορεία θα εκπέσουν, δηλαδή θα υποχρεωθεί να τις ακυρώσει. Αναταραχή, ωραία ατμόσφαιρα στον χώρο του αθλητισμού.


••• Μόνο τις Φιλαρμονικές δεν έβγαλε ο Κυριάκος στο Σύνταγμα και στον Άγνωστο Στρατιώτη για να πανηγυρίσουμε το ότι στην επέτειο της 25ης Μαρτίου θα τηλεφωνούσε στον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Αμερικής Τζο Μπάιντεν (όπως και έγινε) για την εθνική μας εορτή. Προηγουμένως, ο Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα για να υποβάλει τα σέβη του και να δείξει ότι είναι πάντα στη διάθεση των ΗΠΑ.

••• Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας ότι μειώθηκαν οι γεννήσεις. Αλλά δεν λιγόστεψαν μόνο οι γεννήσεις. Μειώθηκαν και οι γάμοι. Το 2020 οι γάμοι που έγιναν ήταν 3.270 έναντι 4.517 που έγιναν το 2019. Από την άλλη μεριά, λιγόστεψαν και τα διαζύγια. Το 2020 βγήκαν 4.568 διαζύγια έναντι 7.709 το 2019 και 7.634 το 2018.

••• «Οι ευχές για ‘‘άλμα δεκαετίας’’ και για ‘‘μια άλλη Ελλάδα’’, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν μοναδικούς αποδέκτες τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας και όχι τον λαό», είναι το σχόλιο του ΚΚΕ για όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Βήμα».

••• Από την ανάλυση των στοιχείων του exit poll των εκλογών του 2019 υπολογίζεται ότι γύρω στους 500.000 πολίτες ηλικίας 17 – 24 ετών προσήλθαν στις κάλπες. Από αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό 38% έναντι 30% της ΝΔ. Στην ομάδα 35 – 44 ετών η ΝΔ πλησίασε το 44% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%.


Ετοιμάζονται για μετακόμιση…

Τα γραπτά όχι μόνο μένουν αλλά και αποκαλύπτουν. Άρθρα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα δεν κρύβουν τις προθέσεις, για να μην πω και τις αποφάσεις, όσων έχουν έτοιμη τη βαλίτσα τους για μετακόμιση στη ΝΔ.

Στο βιογραφικό τους είναι καταγεγραμμένη η θητεία τους σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και για να μην κουράζεστε προσπαθώντας να λύσετε τον γρίφο, θα σας βοηθήσω. Ο ένας είναι Βορειοελλαδίτης και ο άλλος Πελοποννήσιος.

Ο λόγος; Ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανοιχτή γραμμή με την Κουμουνδούρου.


Όχι πραιτοριανούς…

Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη: «Εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να ασχολείται με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. Μια αστυνομία με εργαζόμενους με στολή και όχι με πραιτοριανούς».


Δεν είναι περίπατος…

Μπορεί η τηλεργασία να έλυσε πολλά προβλήματα στη διάρκεια της πανδημίας και των διαδοχικών lockdowns, αλλά, ως φαίνεται, δεν έχει σπουδαίες προοπτικές να μακροημερεύσει στη χώρα μας. Με βάση έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), μόλις το 21% των επιχειρήσεων βλέπει θετικά τον θεσμό. Το 66% απάντησε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τηλεργασία μετά το τέλος της πανδημίας.

Το 63% των επιχειρήσεων είπε ότι με την τηλεργασία δεν εξοικονομήθηκε χρόνος εργασίας, το 78% ότι δεν αυξήθηκε η παραγωγικότητα των εργαζομένων και το 80% ότι δεν βελτιώθηκε η ποιότητα της παραγόμενης εργασίας. Συμπερασματικά, η τηλεργασία στη χώρα μας θα περάσει από συμπληγάδες πέτρες μέχρι να εφαρμοστεί μαζικά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ