Τρ. Αλεξιάδης: Το άνοιγμα της αγοράς, εφιάλτης για την κυβέρνηση

Τρ. Αλεξιάδης: Το άνοιγμα της αγοράς, εφιάλτης για την κυβέρνηση

«Το άνοιγμα της αγοράς πρέπει να γίνει με απόφαση των ειδικών επιστημόνων και όχι με αποφάσεις που κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» του KONTRA CHANNEL ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης, προβλέποντας ότι «η δύσκολη πολιτικά περίοδος για την κυβέρνηση θα ξεκινήσει όταν ανοίξει η αγορά.

Γιατί όταν ανοίξει η αγορά, όλο αυτό το πλέγμα προστασίας που υπάρχει τώρα – ακόμα και με τα προβλήματα και τις ελλείψεις του στο θέμα των ενοικίων, στο θέμα των επιδοτήσεων, στο θέμα των χρεών και οπουδήποτε αλλού – σταματάει και πρέπει να πληρώσει ο κόσμος. Εκεί λοιπόν όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μία εφιαλτική κατάσταση και μια τεράστια κρίση που με την εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου η κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί και θα είναι πολύ δύσκολο να τη διαχειριστεί με τα εργαλεία που χρησιμοποιεί».

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της υπόθεσης Κουφοντίνα, από μεριάς της κυβέρνησης και στα «ίδια αναμασημένα επιχειρήματα» στην προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες της , φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την αήθη συμπεριφορά υπουργού της κυβέρνησης να μιλά για «γουρούνια και βόθρους» μέσα στη Βουλή και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για …διάδοση του κορονοϊού. Παράλληλα επεσήμανε ότι η τακτική αυτή δεν πείθει πλέον κανένα, υπενθυμίζοντας την κοινή ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας εννέα επιστημονικών φορέων της χώρας, μέσω της οποίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων, για τη μη διανομή χρημάτων που τους ανήκουν, για τη μη καταβολή του χορηγήματος των 400 € στους 120.000 επιστήμονες μέλη τους, αλλά μόνο στις 44.000, που καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα στήριξης της κοινωνίας. 

Στη στρεψοδικία των στελεχών της ΝΔ, που οδήγησε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να καταλογίζει τα προβλήματα και όλα τα κακά της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ και στο δήθεν διχαστικό κλίμα στην κοινωνία, «που βάζει τους νέους να …συγκρουστούν (!)» ο Τρ. Αλεξιάδης αντέτεινε τη διαχρονικά ξεκάθαρη θέση της Αριστεράς ενάντια σε φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας και την πίστη της στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες. Κάλεσε δε τον βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου να τοποθετηθεί «αν θεωρεί τα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη ότι σχετίζονται με την υπόθεση Κουφοντίνα ή αν θεωρεί ότι αυτά που έγιναν στην  Ν. Σμύρνη ήταν υποκινούμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας του «τα απαράδεκτα φαινόμενα νοικοκυριών  που πνίγηκαν στα χημικά, έφαγαν ξύλο, είδαν φαινόμενα χουλιγκανισμού από κάποιους που έπρεπε να τηρούν τον νόμο και την τάξη». Στη συνέχεια μίλησε για επιλογή της κυβέρνησης να πυροδοτεί την ένταση, την κάλεσε να σταματήσει και να απαντήσει «ας μας πει η κυβέρνηση τι κατάφερε να κάνει; Κατάφερε να μεταφέρει τα Εξάρχεια στην Νέα Σμύρνη; Κατάφερε να σκάνε συνέχεια μολότοφ, να τρώει ο κόσμος συνέχεια ξύλο, να κινδυνεύουν οικογένειες; Θα υπάρχει νόμος και τάξη στις γειτονιές μας; Διότι αυτά δεν τα βλέπουμε τα ακούμε σαν προπαγάνδα μόνο»

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε τις απαράδεκτες ««ανεμελιές» της κυβέρνησης με γεύματα στην Ικαρία και βόλτες στην Πάρνηθα, αλλά και με όλα αυτά που κάνουν στελέχη της ΝΔ και δεν προβάλλονται από άλλα κανάλια», και κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ να απαντήσει  «σε ποια άλλη χώρα της ΕΕ  η αστυνομία μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια και περνάει σε φοιτητές πλαστικές χειροπέδες;», ενώ του επανάφερε το αναπάντητο ερώτημα για τον τρόπο αντιμετώπισης του τεράστιου ελλείμματος του 2020 και του εξίσου τεράστιου που προβλέπεται για το 2021…

Δείτε το video:


Σχολιάστε εδώ