Χωρίς το «ok» του προξενείου…

Χωρίς το «ok» του προξενείου…

Η λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ‘‘Τούρκων Δυτικής Θράκης’’» έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθηση της σκληρής ατζέντας στη Θράκη.

Έτσι, συχνά πυκνά, βρίσκουν βήμα στο πρακτορείο Αναντολού και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες και ιστοσελίδες για να προβάλουν διάφορα ζητήματα. Τελευταία είναι η αντίδρασή τους στον διορισμό των μουφτήδων στα διοικητικά συμβούλια των μειονοτικών σχολείων και των ιεροσπουδαστηρίων.

Και γίνεται επίσης αναφορά στον διορισμό των 240 ιμάμηδων θεολόγων. Και απαιτούν οι διορισμοί αυτοί να έχουν την έγκριση του συλλόγου των γονέων. Εκεί βεβαίως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα εκπροσώπησης, καθώς, πρακτικά, χωρίς τις ευλογίες του προξενείου δύσκολα εκλέγεται κάποιος σε οποιονδήποτε σύλλογο ή μειονοτικό φορέα…

Και διαμαρτύρονται επίσης οι ίδιοι κύκλοι γιατί στην ταμπέλα των ιεροσπουδαστηρίων αντικαταστάθηκε ο όρος «μειονοτικός» με τον όρο «μουσουλμανικός», κάτι που είναι και πολύ πιο ακριβές και πολύ πιο τιμητικό για το ίδιο το ιεροσπουδαστήριο, που δεν θεωρείται πια ένα περιθωριακό μειονοτικό ίδρυμα αλλά ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε μουσουλμάνους σπουδαστές, όπως είναι και ο λόγος ύπαρξής του.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ