Θρύλος με ψηλά το κεφάλι!

Θρύλος με ψηλά το κεφάλι!

O συγκινητικός Ολυμπιακός «άγχωσε» την Άρσεναλ με τον Ελ Αραμπί, αλλά έμεινε με το… αχ και αποχαιρέτησε το Europa League με ψηλά το κεφάλι (0-1).

Oι Πειραιώτες πήραν μια νίκη κυρίως για το πρεστίζ τους αλλά και για την βαθμολογία τους, όπως και για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ράνκινγκ. Παράλληλα, νίκησαν την Άρσεναλ για τρίτη διαδοχική φορά εκτός έδρας μετά την περσινή νίκη-πρόκριση με τον Ελ Αραμπί και εκείνο το μεγάλο «διπλό» με τον Φινμπόγκασον (2-3)!

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Σα στη θέση του τερματοφύλακα και τους Μπα, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας στο κέντρο της άμυνας. Καμαρά και Εμβιλά τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ στα δύο άκρα. Tην τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Μασούρας.

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν χώρους προς τις αντίπαλες περιοχές. Η πίεση στη μεσαία γραμμή λειτουργούσε, καθώς μέχρι το 18’ δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση. Σε αυτό το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν με τον Πέπε, χωρίς να το καταφέρουν. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην πλάτη της άμυνας, επιχείρησε το βολέ στην κίνηση, αλλά ο Λένο ενστικτωδώς με το πόδι έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ρυθμό και στο 23’ σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ στον Ελ Αραμπί, ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

O Ολυμπιακός είχε ανέβει ψηλά στο γήπεδο, κυκλοφορώντας ωραία την μπάλα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να «ξεκλειδώσει» την αγγλική άμυνα. Οι «κανονιέρηδες» κρατούσαν το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ επιθετικά δεν μπόρεσαν καμία άλλη φορά να ανησυχήσουν τον Σα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αγγίζει το 0-1, αλλά το σουτ του Φορτούνη ήταν άστοχο για λίγα εκατοστά. Στο 48’ ο Καμαρά έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Έλληνας άσος απείλησε ξανά, κερδίζοντας κόρνερ. Από τη στημένη μπάλα ο Χολέμπας βγήκε νικητής στον αέρα, έστειλε τη «στρογγυλή θεά» προς το δεύτερο δοκάρι, ωστόσο ο Εμβιλά δεν μπόρεσε με προβολή να τη στείλει προς τα δίχτυα. Αυτό το έκανε ο Ελ Αραμπί στο 51’ με σουτ και με τη… βοήθεια του Γκάμπριελ, στον οποίο χτύπησε η μπάλα πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας.

Αμέσως μετά το γκολ ο τεχνικός της Άρσεναλ πραγματοποίησε δύο αλλαγές, με τη μία να του στερεί το γκολ στο 60’ καθώς η μπάλα, ενώ κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, χτύπησε στο κεφάλι του Όντεγκααρντ και έφυγε πάνω από το δοκάρι. Στο 62’ ο κ. Μαρτίνς απάντησε με την είσοδο των Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να «παγώσουν» τον ρυθμό, προκειμένου να μην επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να πιέσει την άμυνά τους. Τα λεπτά κυλούσαν, με την ομάδα μας να έχει βγει μπροστά, κυνηγώντας το 0-2. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήνει κενά πίσω, τα οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ομπαμεγιάνγκ στο 80’. Στο επόμενο λεπτό ο Μπα αντίκρισε δύο φορές την κίτρινη κάρτα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πηγή πληροφοριών + φωτό: olympiakos.org


Σχολιάστε εδώ