Το βιολί της η Τουρκία… – Πώς εκβιάζει την ΕΕ για να πάρει λεφτά

Το βιολί της η Τουρκία… – Πώς εκβιάζει την ΕΕ για να πάρει λεφτά

Η Τουρκία έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό πόλεμο παραπληροφόρησης και λάσπης εναντίον της χώρας μας με αφορμή το Μεταναστευτικό. Και αυτό το κάνει εν όψει της Συνόδου Κορυφής, όπου θα ζητήσει νέο πακέτο μερικών δισ. από την κ. Μέρκελ και τους Ευρωπαίους ως αντάλλαγμα για να συγκρατήσει στο έδαφός της τους μετανάστες.

Και έτσι θέλει τώρα να συκοφαντήσει την Ελλάδα και την ίδια την Ευρώπη λέγοντας ότι κάνουν επαναπροωθήσεις και στον Έβρο και στο Αιγαίο, με κίνδυνο για τους μετανάστες. Θα πρέπει να δοθεί απάντηση πειστική και με επιχειρήματα σε αυτήν την τουρκική προπαγάνδα.

Και κυρίως να εξηγηθεί ότι εάν κάποιες φορές έχουν υπάρξει φαινόμενα επαναπροώθησης ή –για να το πούμε καλύτερα– όταν «δεν επιτρέπεται η παράτυπη και παράνομη είσοδος στα ελληνικά χωρικά ύδατα», προηγουμένως έχει προηγηθεί η ανενόχλητη, αν όχι επιδοτούμενη από το τουρκικό κράτος, αναχώρηση των βαρκών από τα τουρκικά παράλια. Και κατόπιν έρχεται η αθέτηση της υποχρέωσης της Τουρκίας για την επιστροφή όσων φθάνουν στα νησιά από την απέναντι τουρκική ακτή… Και μετά να δούμε και τις τουρκικές καταγγελίες…

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ