Μεταφέρονται οι κρατούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα στις φυλακές Γρεβενών

Μεταφέρονται οι κρατούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα στις φυλακές Γρεβενών

Δεν επαρκούν οι φυλακές Τρίπολης

-Χωράνε 600 άτομα!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών για τις αποτρόπαιες (εγκληματικές) πράξεις του Δ. Λιγνάδη, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη Τετάρτη, στη 19η τακτική ανακρίτρια, που ερευνά την υπόθεση, κατέθεσε ένας εκ των δύο που έχουν μηνύσει για βιασμό τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Πρόκειται για πολίτη αιγυπτιακής καταγωγής που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο οποίος έχει καταγγείλει ότι το 2010 και ενώ ήταν στην ηλικία των 14 ετών βιάσθηκε από τον Δ. Λιγνάδη. Η διαδικασία διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα και βραδινές ώρες για λόγους ασφαλείας του μηνυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηνυτής επιβεβαίωσε όσα ανέφερε στη μήνυσή του και πρότεινε ως μάρτυρες δύο πρόσωπα από το τότε περιβάλλον του τα οποία και γνώριζαν επακριβώς τα γεγονότα. Από την πλευρά του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όσα του καταμαρτυρεί ο μηνυτής, ενώ διά του συνηγόρου του έχει κάνει αναφορά σε βάρος της ανακρίτριας, κατηγορώ­ντας την ότι συνεργάζεται με ψευδομάρτυρες.

Στο μεταξύ, η καθημερινότητα του Δ. Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης κυλάει χωρίς απρόοπτα. Δεν προβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις και στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας διαβάζει. Στις δύο πτέρυγες των φυλακών «φιλοξενούνται» 60 συνολικά άτομα (ούτε ένα παραπάνω δεν χωράει), που βαρύνονται με κατηγορίες για σεξουαλικά ε­γκλήματα.

Υπάρχει συνωστισμός και η πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι να μεταφέρει ορισμένους από τους έγκλειστους στις φυλακές Γρεβενών, με την προοπτική αυτές να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα για 600 κρατούμενους, αποκλειστικά για όσους κατηγορούνται ή καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ