Ανδρέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας «Άιρτον Σένα» συλλέγει καρό σημαίες σε διάσημες πίστες

Ανδρέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας «Άιρτον Σένα» συλλέγει καρό σημαίες σε διάσημες πίστες

Ένας Κεφαλονίτης, ο Ανδρέας Λασκαράτος, πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου, έχει τρέξει δίπλα στον ανιψιό του Άιρτον Σένα. Στα 34 του χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής στο Asian Le Mans Series 2021 (ALMS 2021), στην κατηγορία LMP2 Am.

Η πρώτη θέση που κατέκτησε ο Ανδρέας Λασκαράτος συνοδεύτηκε από τέσσερις πρωτιές σε ισάριθμους αγώνες μέσα στην ιδιότυπη, προστατευμένη από την πανδημία, σειρά αγώνων του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. «Μια πρώτη θέση που περιλαμβάνει σε κάθε της βήμα την Ελλάδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο έλληνας πρωταθλητής.

Για να το καταφέρει, πέτυχε ένα «νταμπλ» στην πίστα Dubai Autodrome Circuit, πριν αγωνιστεί ξανά δύο φορές, αυτήν τη φορά στο φαντασμαγορικό Yas Marina Circuit στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο είναι γνωστό και για το Grand Prix της Formula 1.

«Η αγωνιστική οδήγηση σε αυτό το επίπεδο είναι πρωταθλητισμός. Δεν είναι εύκολη μια διαδρομή σε υψηλό επίπεδο, καθώς στο παγκόσμιο στερέωμα υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι οδηγοί που έχουν περισσότερη υποστήριξη σε σχέση με εμάς τους Έλληνες, έστω και αν αυτό αλλάζει κάπως τελευταία. Γι’ αυτήν τη διαδρομή απαιτούνται πάρα πολλές ώρες προπόνησης και προετοιμασίας. Αναγκαία όπλα η επιμονή, η υπομονή, ο ιδρώτας και τα δάκρυα πολλές φορές», σημειώνει.

«Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους οδηγούς αγώνων και εγώ ξεκίνησα από μια πίστα καρτ στα δέκα μου χρόνια. Είναι η αφετηρία για όλους τους οδηγούς. Έτσι ξεκίνησε ο πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον. Με πολλούς γνωστούς οδηγούς, όπως, π.χ., τον ανιψιό του Άιρτον Σένα, Μπρούνο Σένα, έχουμε συνυπάρξει σε πίστες καρτ», εξηγεί ο Ανδρέας Λασκαράτος.

Λέει ακόμη πως μετά το ξεκίνημα των αγωνιστικών καρτ οδήγησε μονοθέσια και στην Ελλάδα αλλά και εκτός και κατέληξε, ύστερα από ένα διάστημα, να αγωνίζεται και στο εξωτερικό «σε κατηγορίες όπως το πα­γκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και στις 24 ώρες του Le Mans». Ο έλληνας οδηγός αγώνων είχε μάλιστα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στη σεζόν 2019 – 2020 στην κατηγορία LMP3 του Asian Le Mans Series.

Ο Έλληνας «Άιρτον Σένα» εξήγησε ακόμη πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο το γεγονός ότι έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. «Είναι μεγάλη υπόθεση το να έχω το Visit Greece να με συνοδεύει και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο οι εικόνες του αγώνα αντοχής του Le Mans –και άρα η Ελλάδα μέσω του Visit Greece– φτάνουν κάθε χρόνο σε 800 εκατομμύρια τηλεοπτικούς δέκτες», τονίζει ο Ανδρέας Λασκαράτος.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που με επιτυχίες σαν αυτή εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή προβολή της χώρας μας», κατέληξε.

Από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ Α/Andrea Lorenzina


Σχολιάστε εδώ