Τα κοχλίδια

Τα κοχλίδια

Συγγραφέας
Σοφία Ησυχίδου
Εικονογράφηση
Ανίτα Ουγουρλόγλου


Το παραμύθι στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Η παραλία που ζουν τα κοχλίδια υπάρχει στο βόρειο τμήμα του νησιού Εύβοια. Κάποτε αυτή η παραλία ήταν πραγματικά παραμυθένια. Πεύκα, σχοίνα, θυμάρι, ρίγανη και ένα σωρό άλλα φυτά και βότανα, φύτρωναν σύριζα στα μεγάλα βότσαλα ενώ την Άνοιξη ακόμη και η περιοχή των βοτσάλων, γέμιζε από κατακόκκινες παπαρούνες. Βράχια και βαθουλώματα σαν αυτά του παραμυθιού υπήρχαν παντού και γύρω τους ένας ολοζώντανος άλαλος μικρόκοσμος από καβούρια, πεταλίδες, κοχλίδια και μικρά ψάρια. Αργότερα, όταν η περιοχή πουλήθηκε για παραθερισμό και χτίστηκαν τα σπίτια, κάποιος πολύ πλούσιος θέλησε να διορθώσει την παραλία. Έφερε λοιπόν τόνους από ψιλό βοτσαλάκι που απλώθηκε παντού.
Η παραλία πράγματι έγινε πιο όμορφη και πιο απολαυστική στους κατοίκους της περιοχής, αλλά χάθηκαν τα κοχλίδια, γιατί τα βαθουλώματα και τα βράχια τους γέμισαν από το μικρό χαλίκι που έκανε τη ζωή μας πιο άνετη.

Το δίδαγμα του παραμυθιού

Ο τρυφερή ψυχή του παιδιού δίνει ένα μήνυμα αγάπης, στοργής και προστασίας για κάθε αδύναμο πλάσμα.
Ίσως αν όλοι μας ακολουθούσαμε το παράδειγμα του μικρού Δημητράκη ο κόσμος μας θα γινόταν πολύ καλύτερος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σοφία Ησυχίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε επί 18 χρόνια σε ναυτιλιακή εταιρεία και εταιρεία ελεγκτών λογιστών. Ακολούθως υπήρξε εκπαιδευτικός και διευθύντρια επί 17 χρόνια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών «Επιχειρησιακές Σπουδές Ησυχίδη», το οποίο ίδρυσε με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Ησυχίδη σε συνεργασία με το Αγγλικό Ινστιτούτο «The Institute of Commercial Management (ICM)».
Επινόησε και οργάνωσε δική της μεθοδολογία για τη διδασκαλία γραμματέων στελεχών συντονισμού γραφειακής εργασίας (executive coordinators) και εξέδωσε με αποκλειστικότητα τα εκπαιδευτικά βιβλία «Οδηγός γραμματέως (ελληνική-αγγλική αλληλογραφία, οργάνωση γραφείου, η γραμματεύς στο ζωτικό της χώρο, εισαγωγές-εξαγωγές με case studies)», «Ελληνική στενογραφία», «Ελληνική-αγγλική δακτυλογραφία», «Shiping Notes» και «Ναυτιλιακή αλληλογραφία».
Aγαπά τη λογοτεχνία και την ιστορία και από 20 χρονών γράφει διηγήματα, παραμύθια και μυθιστορήματα. Στόχος της, με τρυφερότητα και γλυκύτητα, η αφήγηση γεγονότων από την καθημερινή ζωή και την ιστορική πραγματικότητα με ρεαλισμό και αμεσότητα. Ο αναγνώστης αντλεί τις ηθικές αξίες μέσα από τις παραδόσεις και παίρνει τις συμβουλές που έχει ανάγκη και τα μηνύματα που χρειάζεται για τη ζωή και τις δυσκολίες της.
Το 2018 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ψάχνοντας την Ιθάκη».
«Τα κοχλίδια» είναι το πρώτο παραμύθι, που επέλεξε για να δει το φως της δημοσιότητας, ανάμεσα σε πολλά που εμπνεύστηκε από το ρόλο της ως μητέρα και γιαγιά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ 

Κατηγορία: Παραμύθι
ISBN: 978 618 5456 30 6


Σχολιάστε εδώ