Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες για τις αθλιότητες του Λιγνάδη

Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες για τις αθλιότητες του Λιγνάδη

-Έρχονται διώξεις και για άλλους ηθοποιούς

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο του ελληνικού θεάτρου. Τα στόματα έχουν ανοίξει για τα καλά, γεγονότα του παρελθόντος έρχονται στο φως και προκαλούν σοκ και την οργή της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά τον Δ. Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη –σύμφωνα με πληροφορίες– αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες και έτερος ηθοποιός που έχει καταγγελθεί από συναδέλφους του. Εκτιμάται μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανόν να του ασκηθεί δίωξη για απόπειρα βιασμού που τελέσθηκε σε χρόνο μη παραγεγραμμένο.

Στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Π. Τσαρούχας κατέθεσε στον αρμόδιο εισαγγελέα 18 νέες (έγγραφες) καταγγελίες που αφορούν τους τρεις πασίγνωστους ηθοποιούς, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στην επικαιρότητα όλο αυτό το διάστημα. Τα περισσότερα αδικήματα έχουν παραγραφεί, αλλά υπάρχουν δύο – τρεις υποθέσεις που είναι ποινικά αξιοποιήσιμες. Τις επόμενες ημέρες οι δικαστικές αρχές θα καλέσουν τους ηθοποιούς που έχουν κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες να πάνε να δώσουν κατάθεση για τις κακοποιητικές συμπεριφορές των συγκεκριμένων συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ, ο Δ. Λιγνάδης, που από την περασμένη Παρασκευή (26 Φεβρουαρίου) βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης, αφού υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε αρνητικός, μεταφέρθηκε από την απομόνωση σε θάλαμο με άλλους κρατούμενους που έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε και νέα μήνυση σε βάρος του, όπου ο μηνυτής τον κατηγορεί για βιασμό, κάτι που συνέβη το 2018 και δεν έχει φυσικά παραγραφεί. Μέσω του δικηγόρου του ο Δ. Λιγνάδης διαψεύδει κατηγορηματικά την καταγγελία και τονίζει ότι προτίθεται να μηνύσει τον… μηνυτή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καταθέσουν στη Δικαιοσύνη και νέοι μάρτυρες που θα μιλήσουν για σεξουαλική κακοποίηση ή και βιασμό εκ μέρους του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Με καθυστέρηση ημερών, η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του, έκανε έλεγχο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ενώ έψαξε και για αποτυπώματα στον χώρο.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα ευρήματα ήταν άνευ ουσίας, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Δ. Λιγνάδη είχαν όλο τον χρόνο να… καθαρίσουν τον χώρο από τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν περαιτέρω. Ανακύπτουν ως εκ τούτου τεράστιες ευθύνες για τις αστυνομικές αρχές που επέδειξαν ακατανόητη ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ