Συνάντηση Δένδια με Σούκρι: Συζητήθηκαν οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις

Συνάντηση Δένδια με Σούκρι: Συζητήθηκαν οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις

Συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, είχε σήμερα στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας.

Όπως αναφέρει ο Έλληνα υπουργός Εξωτερικών, σε ανάρτησή του το στο twitter, στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Σούκρι βρέθηκαν οι πολύπλευρες θερμές σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια της θετικής ώθησης του Φιλία Φόρουμ για την περιφερειακή σταθερότητα και συνεργασία.


Νωρίτερα ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο και οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.


Ο κ. Δένδιας, κατά την παραμονή του στο Κάιρο, είχε τηλεφωνική συνομιλία με το νέο ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιαν Κούμπις

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών


Σχολιάστε εδώ