LIVE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ, οι πειραιώτες υποδέχονται την φορμαρισμένη Λαμία

LIVE: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ, οι πειραιώτες υποδέχονται την φορμαρισμένη Λαμία

Παρακολουθήστε τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ στις 15:00 για την 25η αγωνιστική.

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Τηλεοπτικά και Audio Streaming από το NOVASPORTS HD


 

Μετά από τρία περιπετειώδη παιχνίδια εκτός έδρας, με Αϊντχόφεν, Βόλο και Άρη, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην έδρα του, με αντίπαλο τη φορμαρισμένη Λαμία, που δίνει μάχη για  την παραμονή της.

Ο Ολυμπιακός
Δύο γκολ στο τέλος των αγώνων του τις δύο τελευταίες Πέμπτες, κράτησαν τον Ολυμπιακό σε δύο διοργανώσεις. Αυτό του Χασάν με την Αϊντχόφεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να περάσει στους «16» του Europa League, όπου θα παίξει με την Άρσεναλ, ενώ αυτό του Μπουχαλάκη με τον Άρη, έφερε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ενδιάμεσα σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο στο Βόλο, για να πάρει τη νίκη.

Επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα με το 2-1 στο Βόλο, αφού δεν είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Είναι 14 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο Άρη με 19 νίκες, την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα.

Ένα γκολ του πρώην παίκτη του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα με τον Άρη, έγινε αιτία να έχει την πρώτη απώλεια στην έδρα του ο Ολυμπιακός. Μετά από 11 νίκες έμεινε στο 1-1 και τώρα υποδέχεται τη Λαμία στο τελευταίο για την κανονική περίοδο. Η ισοπαλία με τον Άρη ήταν η πρώτη μετά από 22 αγώνες! Αμέσως προηγούμενη ήταν  το 1-1 με τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβρη του 2019.

Η Λαμία
Αν και δεν κατάφερε να κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η Λαμία ανέβηκε μια ακόμα θέση, στην 11η και ελπίζει πλέον βάσιμα σε παραμονή της στην κατηγορία, αφού απέχει δύο βαθμούς και δύο θέσεις από τον κίνδυνο. Μάλιστα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τις ομάδες που την ακολουθούν.

Η Λαμία έχει μια ήττα, αυτή από τον ΠΑΟΚ, στα εννέα τελευταία παιχνίδια της, αφού είχε χάσει τα 11 από τα 14 πρώτα για το πρωτάθλημα! Έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς στα εννέα τελευταία, ενώ είχε πέντε στα πρώτα 14.

Παίζει το τελευταία παιχνίδι της κανονικής περιόδου εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, αφού πήρε σημαντικά αποτελέσματα μακριά από την έδρα της στον δεύτερο γύρο.

Ηττήθηκε στα πέντε πρώτα της σεζόν εκτός έδρας, αλλά στη συνέχεια έχασε μόνο ένα από τα επτά τελευταία, αυτό από τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ τους
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το απόλυτο νικών στα παιχνίδια με τη Λαμία για το πρωτάθλημα, με ένα εντυπωσιακό 6-0 τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα στη Λαμία.
Το πρώτο τους παιχνίδι έγινε τον Αύγουστο του 2017 στο Περιστέρι με τυπικά γηπεδούχο τη Λαμία. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 (29’ πέναλτι Φορτούνης), για να γνωρίσει η Λαμία την πρώτη ήττα στην ιστορία της στη Super League.
Την τελευταία τριετία έχουν βρεθεί αντίπαλοι και στο Κύπελλο, με τη Λαμία να κάνει μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά το 2019, 3-3 εντός και 1-0 στο Νέο Φάληρο. Και πέρσι με 0-0 στη Λαμία και 3-2 εντός έδρας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 7
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0
Με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο
Νίκες Ολυμπιακού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0

Στον πρώτο γύρο
13.12.2020: Λαμία – Ολυμπιακός 0-6
(12’ κεφαλιά Μπουχαλάκης, 34’ σουτ Εμβιλά, 35’ σουτ Ελ Αραμπί, 82’ πέναλτι Σουντανί, 83’ κεφαλιά Κάιπερς, 87’ σουτ Μασούρας. Στο 64’ ο Ντέλετιτς αστόχησε σε πέναλτι. Στο 81’ 2η κίτρινη Σαραμαντάς)
Πέρσι
28.09.2019: Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
(61’ σουτ Σουντανί, 70’ σουτ Ελ Αραμπί)

paron.gr με πληροφορίες και απο SuperLeague)

 


Σχολιάστε εδώ