LIVE: ΟΦΗ – ΑΕΛ

LIVE: ΟΦΗ – ΑΕΛ

Παρακολουθήστε τον αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΛ στις 15:00 για την 25η αγωνιστική.

Aκούστε ΕΔΩ – sport-fm

Aκούστε ΕΔΩ – ΕΡΑΣΠΟΡ

Τηλεοπτικά και Audio Streaming από το NOVASPORTS HD


Όταν ο ΟΦΗ νικούσε στις 20 Δεκεμβρίου στη Λάρισα και έφτανε τους 15 βαθμούς, και η ΑΕΛ έμενε στους έξι βαθμούς,  η συζήτηση ήταν κατά πόσο ο ΟΦΗ θα έμπαινε στην εξάδα και πώς θα κρατηθεί η ΑΕΛ στην κατηγορία. Για την ομάδα της Θεσσαλίας η κουβέντα δεν άλλαξε, παραμένει τελευταία και μάχεται να ανέβει βαθμολογικά, για τον ΟΦΗ όμως όλα έχουν αλλάξει. Με τέσσερις μόλις βαθμούς από τότε, έχει υποχωρήσει πολύ και πλέον στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ
Έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, ο ΟΦΗ έχασε στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης, συνεχίζοντας το σερί ηττών του, που τον έχει φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, και δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία, μετά από αυτή επί της Λαμίας στις 7 Ιανουαρίου. Στις 10 Ιανουαρίου πήρε και τον τελευταίο βαθμό με τον Ατρόμητο.

Έχει δεχτεί 39 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Έχει δεχτεί γκολ και στα οκτώ τελευταία, ενώ  κρατήσει μόλις τρεις φορές το «μηδέν» στα 24 παιχνίδια του. Και τα τρία σε διάστημα ενός μήνα, 12 Δεκεμβρίου και 7 και 10 Ιανουαρίου.

Παίζει το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην έδρα του με την τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΛ, μιας σεζόν με πολύ μικρή συγκομιδή βαθμών στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», που δεν φτάνει ούτε το ένα τρίτο της περσινής. Έχει εννέα βαθμούς, ενώ πέρσι στην κανονική διάρκεια είχε συγκεντρώσει 26.

Η ΑΕΛ
Μετά από ένα σερί 16 αγώνων χωρίς νίκη, που είναι πλέον και ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία, η ΑΕΛ νίκησε τον Παναιτωλικό και πλέον ελπίζει με κάποια ακόμα θετικά αποτελέσματα να διεκδικήσει την παραμονή της. Ήταν η πρώτη νίκη της μετά από 116 μέρες.

Τώρα βέβαια έχει ένα… τελικό με τον ΟΦΗ και άλλον ένα σε τέσσερις μέρες με τη Λαμία.

Η ΑΕΛ έχει σκοράρει σε 11 από τα 23 παιχνίδια της, λιγότερα από τα μισά δηλαδή. Μόνο με την ΑΕΚ και στη νίκη της στα Γιάννενα κατάφερε να ξεπεράσει το ένα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Πήρε ισοπαλία από τον Ατρόμητο, αφού είχε χάσει και τα έξι προηγούμενα εκτός έδρας, μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα τον περασμένο Νοέμβρη. Έχει δεχτεί γκολ και στα 11 εκτός έδρας. Τα 20 γκολ είναι περισσότερα από όσα έχει δεχτεί οποιασδήποτε άλλη ομάδα εκτός.

Μεταξύ τους
Ο ΟΦΗ χάρη σε ένα αυτογκόλ κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Λάρισα και να σταματήσει ένα σερί οκτώ αγώνων, που δεν μπορούσε να νικήσει τη θεσσαλική ομάδα.

Και οι τρεις τελευταίες νίκες της ΑΕΛ είναι με ανατροπή, αφού δηλαδή ο ΟΦΗ προηγήθηκε.

Ο ΟΦΗ δεν έχει νικήσει την ΑΕΛ δύο φορές στην ίδια σεζόν. Και στις τρεις προηγούμενες περιπτώσεις που έκανε «διπλό» δεν κέρδισε το παιχνίδι της έδρας του.

Πέντε φορές αήττητη έχει φύγει από το Ηράκλειο η ΑΕΛ, στις ισάριθμες που επισκέφθηκε τον ΟΦΗ μετά το 2005.  Ο ΟΦΗ νίκησε για τελευταία φορά στις 16 Οκτωβρίου 2005, 3-2 στο Παγκρήτιο. Ωστόσο στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» έχει να νικήσει την ΑΕΛ από τον Οκτώβριο του 1993, 2-1 τότε (16’ σουτ Μαρινάκης, 41’ πέναλτι Γεωργαμλής – 12’ σουτ Αλεξούλης). Από τότε δεν έχει σκοράρει σε τέσσερα παιχνίδια εκεί!

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 16
Ισοπαλίες: 15
Νίκες ΑΕΛ: 19

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 11
Ισοπαλίες: 9
Νίκες ΑΕΛ: 4

Στον πρώτο γύρο
12.12.2020: ΑΕΛ – ΟΦΗ 0-1
(58’ αυτογκόλ Σπαρβ)
Πέρσι
01.02.2020: ΟΦΗ – ΑΕΛ 0-0

paron.gr, με πληροφορίες και απο τη Super League


Σχολιάστε εδώ