Η Αλβανία δεν θα ξεμπερδέψει με την ελληνική εθνική μειονότητα με τη λογική της απόκρυψης των ιστορικών γεγονότων

Η Αλβανία δεν θα ξεμπερδέψει με την ελληνική εθνική μειονότητα με τη λογική της απόκρυψης των ιστορικών γεγονότων

Όταν έχεις αφήσει την Αλβανία να κοροϊδεύει και να μην έχει παραδώσει ακόμη το επίσημο πόρισμα για τη δολοφονία Κατσίφα, είναι προφανές ότι οι αλβανικές αρχές δεν θα έχουν κανέναν δισταγμό να κάνουν και το επόμενο βήμα.

Έτσι, πληροφορηθήκαμε ότι το Δικαστήριο του Αργυροκάστρου καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση οκτώ ετών τον πρόεδρο του Κινήματος για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μό­ντη Κολίλα.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε αφορά το 2018, όταν σε διάρκεια εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο στους Βουλιαράτες είχαν τοποθετηθεί τα σύμβολα της Βορείου Ηπείρου, πριν τα αφαιρέσουν μέλη του φασιστικού κινήματος της «Ενωμένης Αλβανίας».

Στην εκδήλωση μάλιστα συμμετείχαν πολλοί επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και ο δήμαρχος Δρόπολης. Η εκδήλωση ήταν για την επέτειο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το 1914, που άνοιγε τον δρόμο στην αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, και η ποινή επιβλήθηκε για την ανάρτηση δύο ελληνικών σημαιών που ανέγραφαν το έτος υπογραφής (1914).

Οι κατηγορίες αφορούσαν «υποκίνηση σε μίσος, διανομή αντισυνταγματικών κειμένων και οργάνωση και συμμετοχή σε συγκε­ντρώσεις παράνομων εκδηλώσεων». Δεν θα στηρίξουμε ενέργειες, φυσικά, που θα λειτουργούσαν αποσχιστικά για τη γειτονική χώρα, αλλά πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους τα Τίρανα ότι η Ιστορία δεν διαγράφεται… Ούτε θα μπορέσει η Αλβανία να ξεμπερδέψει με την ελληνική εθνική μειονότητα με τη λογική της απόκρυψης των ιστορικών γεγονότων…

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ