Δυσκολίες στη χρηματοδότηση των σωματείων του Πειραιά

Δυσκολίες στη χρηματοδότηση των σωματείων του Πειραιά

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Δήμαρχος Πειραιά, με τη συγκα­τάθεση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασίσει να μοιράσει 200.000 ευρώ σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης, για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα αυτήν τη δύσκολη εποχή της πανδημίας, που δεν έχουν από πουθενά έσοδα και ουσιαστικά έχουν κλείσει.

Όμως, η αλλαγή της νομοθεσίας δεν επιτρέπει να δοθούν τα χρήματα αυτά σε όλα τα σωματεία, γιατί, με βάση τις νέες διατάξεις, τα σωματεία, για να μπορούν να χρηματοδοτούνται, θα πρέπει να είναι γραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ ή να μετέχουν σε εθνικές κατηγορίες. Για να είναι γραμμένα στη ΓΓΑ θα πρέπει να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τέτοια αποδεικτικά, όμως, ελάχιστα σωματεία διαθέτουν, γιατί μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν τους χρειάζονταν. Επιπλέον, ως ερασιτεχνικά σωματεία, δεν είχαν εμφανείς συναλλαγές, ενώ κάποια δεν έχουν ούτε ΑΦΜ. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να πάρουν τη χρηματοδότηση που είχε προγραμματίσει να τους δώσει ο δήμος.

Το θέμα αυτό αναδείχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη συζήτηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, και ο δήμαρχος είπε ότι έχουν γίνει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ όσο και με άλλους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση. Όμως, με τα σημερινά δεδομένα, είναι δύσκολο να βρεθεί.

Από πλευράς ΟΠΑΝ, ο κ. Βουράκης είπε ότι αναζητείται παραθυράκι για την καταβολή των εξόδων κίνησης, αλλά και αυτό είναι δύσκολο, αφού τώρα δεν γίνονται πρωταθλήματα και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε έξοδα μετακίνησης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ