Νέα προσπάθεια όξυνσης από την Τουρκία: F-16 δήθεν του παρενοχλουν το Τσεσμέ

Νέα προσπάθεια όξυνσης από την Τουρκία: F-16 δήθεν του παρενοχλουν το Τσεσμέ

Με “πρώτη ύλη” χοντρά ψέματα για μια ακόμη φορά η Τουρκία δια του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προσπαθεί να στήσει σκηνικό δήθεν ελληνικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, τη στιγμή που η Άγκυρα προχωρά στην ύπατη πρόκληση με την παρουσία του πλοίου “Τσεσμέ” και την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου γράφει το Hellas Journal.

Όπως αναφέρει το Anadolu, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι τέσσερα ελληνικά μαχητικά F16 παρενόχλησαν το  ωκεανογραφικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ», με τα ΜΜΕ να προβάλλουν αναλόγως τα χονδροειδή ψεύδη κάνοντας λόγο για «απαραίτητη απάντηση στην παρενόχληση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών από υψόμετρο 1000 μέτρων».

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είπε μάλιστα πως “Δυστυχώς είναι μια από τις συχνές παρενόχλησης της Ελλάδας. Εμείς Έχουμε δικούς μας κανόνες. Απαντήσαμε με τον κατάλληλο τρόπο στο πλαίσιο αυτών των κανόνων“.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Hellas Journal, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει καθώς η Ελληνική Πολεμική Αεροπορια έχει καθημερινά εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκτός του ηπειρωτικού κορμού και στον ουρανό του Αιγαίου. Και σήμερα υπάρχει εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά όχι πιάνω από το σημείο που πλέει το “Τσεσμέ”.

Φωτο: aa.com.tr


Σχολιάστε εδώ