Ξ. Μανιατογιάννης στο “Π”: Για όλα φταίει το… δέντρο και ο δήμαρχος…

Ξ. Μανιατογιάννης στο “Π”: Για όλα φταίει το… δέντρο και ο δήμαρχος…

Του
Ξένου Μανιατογιάννη
Δημάρχου Βριλησσίων


Στα Βριλήσσια, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν προκλήθηκαν από τα δέντρα, αλλά από τους κακοσυντηρημένους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ.

Το πρόβλημα ρευματοδότησης στα Βριλήσσια ξεκίνησε από μετασχηματιστές που, στην κυριολεξία, έσκασαν και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να τους αποκαταστήσει, ως ώφειλε. Ούτε καν στην ελάχιστη υποχρέωσή του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί τις ώρες εκείνες, να έρθει έστω μέσα στην ημέρα και να διακόψει προσωρινά για λίγα λεπτά το ρεύμα, για να αναλάβουν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες κοπές κλαδιών και δέντρων, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ακόμα και αυτό αναγκάστηκαν να το κάνουν οι δημοτικές υπηρεσίες, χωρίς την απαραίτητη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ τα συνεργεία του εμφανίστηκαν σχετικά οργανωμένα μόλις την επόμενη μέρα και αποκατέστησαν μόνο μερικώς το ρεύμα, καθώς τα προβλήματα ρευματοδότησης εξακολούθησαν και τις επόμενες μέρες.

Αποτέλεσμα δε αυτής της δύσκολης κατάστασης ήταν να επιβραδυνθεί σχετικά και το ίδιο το κατεξοχήν έργο των δημοτικών συνεργείων Πολιτικής Προστασίας, που επιχειρούσαν αδιάλειπτα ώστε να διατηρήσουν τις δημοτικές οδούς συνεχώς προσπελάσιμες και λειτουργικές, καθώς και για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα δεκάδες δέντρα που έπεσαν ή ρηγματώθηκαν βάναυσα από τη δίνη του χιονιά, προκαλώντας σημαντικούς κινδύνους για την πόλη και τους δημότες.

Όμως ο μηχανισμός του Δήμου Βριλησσίων λειτούργησε αποτελεσματικά και η πόλη επανήλθε σε πλήρη λειτουργία εντός 24ώρου. Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους εργαζομένους του δήμου μας.

Η αποποίηση των ευθυνών ωστόσο έχει ταυτότητα και οι ιθύνοντες, παρόλο που επιδιώκουν να διαστρεβλώσουν πλήρως την αλήθεια και να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, για να στρέψουν την οργή της κοινωνίας στο πρόσωπο του δημάρχου –γιατί δικαίως είναι εξοργισμένη από την παρατεταμένη διακοπή ρεύματος–, δεν θα βρουν το εξιλαστήριο θύμα που τους εξυπηρετεί στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 Υπερψηφίσαμε την υπογειοποίηση των καλωδίων, όταν άλλοι την αρνήθηκαν

Ο ίδιος, ως δημοτικός σύμβουλος, το 2008, όπως και συνολικά η δημοτική παράταξή μας, ψήφισα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της πρότασης της (τότε) ΔΕΗ για την εξ ολοκλήρου υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στα Βριλήσσια, ως αντισταθμιστικό έργο της ήδη υπάρχουσας τότε εγκατάστασής της στον χώρο της πρώην Ναυτικής Βάσης, αλλά η σημερινή αντιπολίτευση –φιλοκυβερνητική και μη– την καταψήφισε!

Και αυτό ορισμένοι το έκαναν για φτηνό λαϊκισμό και άγρα εύκολων ψήφων, ενώ κάποιοι άλλοι το χρησιμοποίησαν στον βωμό του χτισίματος και της διατήρησης της πολιτικής τους καριέρας, έχοντας πλέον φύγει από τα δημοτικά κοινά της πόλης. Και το έπραξαν αδιαφορώντας αν θα έχουμε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της πόλης και των ανθρώπων της, χωρίς να κρέμονται τα καλώδια της ΔΕΗ στους δρόμους και στα μπαλκόνια μας. Το έκαναν με την πολιτική χυδαιότητα και την κοροϊδία του «αγώνα» για απομάκρυνση του (ήδη χτισμένου και λειτουργούντος πια επί πέντε χρόνια) υποσταθμού ενίσχυσης της ρευματοδότησης της περιοχής μας.

Είναι ντροπή σήμερα να ζητούν από πάνω και τα ρέστα οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και οι καινούριοι «μαθητευόμενοι μάγοι», οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ανώριμα και τυφλά ακολουθούν τις λαϊκίστικες παραταξιακές γραμμές που οι πρώτοι εισήγαγαν στην πόλη. Και δη να ζητούν τα ρέστα από την υπεύθυνη και σταθερή στις θέσεις της σημερινή δημοτική αρχή μας αλλά και από τις πανάξιες δημοτικές υπηρεσίες μας, που ήταν:

– άρτια συντονισμένες,

– σε επιφυλακή πριν από την εκδήλωση των φαινομένων,

– επί ποδός, πρωί – βράδυ, την ώρα των συμβάντων που προκλήθηκαν από την 30ωρη χιονόπτωση,

– δίπλα σε κάθε δημότη και κάτοικο, σε κάθε οικογένεια, επαγγελματία και επιχείρηση της πόλης.

Και ερχόμαστε στο τώρα, εν έτει 2021, εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης, εκατοντάδες νοικοκυριά στα Βριλήσσια να βρίσκονται στο σκοτάδι με θερμοκρασίες υπό του μηδενός. Και για όλα αυτά τα τόσο σοβαρά, που έχουν ευθύνες, οι κατεξοχήν αρμόδιοι φορείς εξασφάλισης του αγαθού της ενέργειας,, αντί να τις αναλάβουν, επέλεξαν μαζί με ορισμένα διαδικτυακά «παπαγαλάκια» τους να προχωρήσουν σε μια απαράδεκτη προσπάθεια στοχοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των δήμων και των δημάρχων. Ενώ είναι γνωστό ότι έχουμε απομείνει σχεδόν μόνοι μας, να δίνουμε τον αγώνα στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων, μέσα σε ένα –όσο περνούν τα χρόνια– όλο και πιο αποδιοργανωμένο κράτος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ