Αλ. Βασιλικός: Όλοι μαζί να σώσουμε τη βάρκα…

Αλ. Βασιλικός: Όλοι μαζί να σώσουμε τη βάρκα…

Καλεί κυβέρνηση, τράπεζες, tour operators, εργαζομένους, προμηθευτές ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλ. Βασιλικός

-Οδηγούμαστε σε μια σεζόν που δεν θα είναι στα δικά μας χέρια αλλά στα χέρια των λοιμωξιολόγων

«Το 2020 θα μείνει στην Ιστορία ως Annus Horribilis. Και για να γίνω πιο ακριβής, ο ξενοδοχειακός τζίρος του 2020 είναι μείον 78% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τονίζει ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος ευθέως, χωρίς ήξεις – αφήξεις, καλεί σε… επιστράτευση όλους τους φορείς, από την κυβέρνηση και τις τράπεζες έως τους εργαζομένους και τους tour operators, για «να σώσουμε τη βάρκα». Και τούτο γιατί «οδηγούμαστε σε μια σεζόν που δεν θα είναι στα δικά μας χέρια αλλά στα χέρια των λοιμωξιολόγων».

Οι ελπίδες επενδύονται στο εμβόλιο και στην ικανότητα των εταιρειών να παράγουν τις απαιτούμενες ποσότητες, ενώ όλες οι μετρήσεις ζήτησης δείχνουν μεγάλη διάθεση για ταξίδια, με ισχυρή πρωτοκαθεδρία της χώρας μας στις προτιμήσεις.

Άδειο το ταμείο του ελληνικού ξενοδοχείου…
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ επισημαίνει και μια άλλη πτυχή των αδιεξόδων που ζουν τα ξενοδοχεία: «Κοντά σε αυτόν τον καταβαραθρωμένο τζίρο, κοντά στα 280 εκατ. ευρώ είναι ακόμη ανείσπρακτα. Προσθέστε επίσης πως δεν υπάρχουν οι συνήθεις προκαταβολές για τη σεζόν, και αυτό μεταφράζεται σε άλλη μια απώλεια 620,2 εκατ. ευρώ. Το ταμείο του ελληνικού ξενοδοχείου έχει στεγνώσει από ρευστότητα και οι υποχρεώσεις το πιέζουν αφόρητα».

Χαμόγελα από την ΤUI
Κατά 80% προβλέπει η TUI, ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, που ελέγχει τα μεγάλα γραφεία ταξιδίων Thomson και First Choice, ότι θα αποκατασταθούν οι δραστηριότητες για τις χώρες προορισμού, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Ήδη οι κρατήσεις πελατών της ΤUI έχουν φτάσει τις 2.800.000.

Να σημειωθεί ότι λόγω του κορονοϊού το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε κατά 87,8% σε σχέση με το 2019, καταρρέοντας στα 468,1 εκατ. ευρώ από 3,86 δισ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: tour-market.gr


Σχολιάστε εδώ