Συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης — Κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

Συνελήφθη ο Δ. Λιγνάδης — Κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή

Με την έκδοση εντάλματος σύλληψης, ο Δημήτρης Λιγνάδης πλέον κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιγνάδης πήγε αυτοβούλως στην ασφάλεια, όπου συνελήφθη βάσει εντάλματος· οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες για βιασμούς κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, βασισμένες στην καταγγελία του εικοσιπεντάχρονου που αποκάλυψε ότι βιάστηκε σε ηλικία δεκατεσσάρων χρονών και σε ακόμα μια καταγγελία, που έγινε στην εισαγγελία χωρίς να δει τη δημοσιότητα.

Μια ακόμη κατάθεση που δόθηκε χθες τα μεσάνυχτα, φέρεται να επιβεβαιώνει πολλά από τα σημεία που περιλαμβάνονται στην μήνυση που κατέθεσε ο εικοσιπεντάχρονος άνδρας για βιασμό, όταν ήταν στην ηλικία των 14 ετών, δηλαδή το 2010. Πρόκειται για κακουργηματική πράξη η οποία δεν έχει παραγραφεί.

Ο μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται στη μήνυση του ο εικοσιπεντάχρονος, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομήλικούς του, και ότι ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Για τον καταγγελλόμενο βιασμό του εικοσιπεντάχρονου είπε ότι είναι σίγουρος πως λέει την αλήθεια, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότιοι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τη σύλληψη.

«Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: ΕΡΤ, υπουργείο Δικαιοσύνης


Σχολιάστε εδώ