Στα ΗΑΕ ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Εκεί και η φρεγάτα ΥΔΡΑ

Στα ΗΑΕ ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Εκεί και η φρεγάτα ΥΔΡΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί από σήμερα Σάββατο 20 έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.).

O κ. Παναγιωτόπουλος θα έχει συνομιλίες με τον Εμιρατινό Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις κ. MohammedAlBowardiκαι θα καταθέσει στέφανο στο Μνημείο Μαρτύρων (Wahat Al Karama).

Θα παρακολουθήσει την τελετή ενάρξεως των διεθνών εκθέσεων Αμυντικού Υλικού “IDEX 2021” και “NAVDEX 2021”, καθώς και το Διεθνές Συνέδριο Άμυνας που πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του Προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Khalifa bin Zayed Al Nahyan στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Αμπού Ντάμπι. Επίσης, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Περίπτερο των Διεθνών Εκθέσεων και θα μεταβεί στην Φ/Γ ΥΔΡΑ που ναυλοχεί στον λιμένα Ζαγέντ.

Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών Αντιπτέραρχος (Ι) κ. Θεόδωρος Λάγιος (ε.α.).

Εν τω μεταξύ κατέπλευσε χθες στα ΗΑΕ η φρεγάτα ΥΔΡΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εκδηλώσεις των Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021, που θα πραγματοποιηθούν στο Abu Dhabi National Exhibition Centre, από αύριο έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ημέρα έφθασε στο Dubai προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) προκειμένου να εκπαιδευθεί στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης (αεροσήραγγα) που διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία εκτελείται σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, εξασφαλίζει πολύτιμη εμπειρία στο δύσκολο αντικείμενο της ελεύθερης πτώσης, με παράλληλη σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με την εκτέλεση πραγματικών αλμάτων».

Μέρος της εκπαίδευσης της Ομάδας των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών θα παρακολουθήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.


Σχολιάστε εδώ