Χρ. Σταϊκούρας: Το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας

Χρ. Σταϊκούρας: Το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας

Απόδειξη ότι η κυβέρνηση δρομολογεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως τόνισε, η εισαγωγή ενός σύγχρονου συστήματος αμοιβών, σε σχέση με το έργο, τις ευθύνες και την αποτελεσματικότητα κάθε υπαλλήλου της ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες – διεθνώς – πρακτικές, αποτελεί μία σημαντική τομή. “Πρώτο μας μέλημα είναι η ενίσχυση της απόδοσης της φορολογικής αρχής, μέσω τόνωσης της παραγωγικότητας αυτής, η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι “θέτουμε τις βάσεις για μία φορολογική αρχή που συμπληρώνει και ενισχύει την επίτευξη των στόχων της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, διαμορφώνοντας – μακροπρόθεσμα – ένα πλαίσιο φορολογικής συμμόρφωσης”.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, το νέο μισθολόγιο σηματοδοτεί μία αλλαγή κουλτούρας: Προάγει την παραγωγικότερη κατανομή των ανθρωπίνων πόρων, ευθυγραμμίζει την επίτευξη στρατηγικών και επιχειρησιακών στόχων της ΑΑΔΕ με τους προσωπικούς στόχους των ανθρώπων της. Υπηρετεί ένα σύστημα βαθμολόγησης που εντάσσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Πρόσθεσε, δε, ότι η επίτευξη στόχων έγκειται πλέον στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εργαζομένων, οι οποίοι καθίστανται οι θεματοφύλακες των αρχών μίας σύγχρονης φορολογικής Αρχής. “Το όραμα του Υπουργείου Οικονομικών είναι να οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε, με συνέπεια, πολιτική βούληση και σκληρή δουλειά” είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ