Τα «χρυσά διαβατήρια» πληρώνει η Κύπρος, κύριε Αναστασιάδη

Τα «χρυσά διαβατήρια» πληρώνει η Κύπρος, κύριε Αναστασιάδη

Πραγματικά απορεί κανείς με ποιο διεθνές κύρος θα προσέλθει στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια».

Πολλοί άρχισαν τη γνωστή συνωμοσιολογία, σύμφωνα με την οποία κάποια «κέντρα» έστησαν την υπόθεση για να αποδυναμώσουν την κυπριακή κυβέρνηση και να είναι έτσι πιο ευάλωτη στις πιέσεις για το Κυπριακό. Όμως η αλήθεια είναι ότι στην Κύπρο υπήρξε ένα άθλιο σκάνδαλο που έπληξε την ίδια την εικόνα της Κύπρου και διαπράχθηκε από ένα πολιτικό προσωπικό που βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Και κοντά σε αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος, με τη θλιβερή αναφορά του σε παλαιότερη… έκκλησή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που του είχε πει «ας σταματήσουμε όλοι μας να κλέβουμε…».

Δυστυχώς, δεν αρκούν ούτε οι δηλώσεις αυτοκριτικής, ούτε τα συγγνώμη, ούτε, βεβαίως, η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Γιατί, δυστυχώς, στο παρασκήνιο θα μείνει αλώβητο όλο εκείνο το κύκλωμα πίσω από δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, τα οποία είναι η άλλη όψη του πολιτικού συστήματος της Κύπρου.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ