Ανακοίνωση Πράττω: Ρυθμίσεις εκατομμυρίων για τους καναλάρχες – απολύσεις εργαζομένων

Ανακοίνωση Πράττω: Ρυθμίσεις εκατομμυρίων για τους καναλάρχες – απολύσεις εργαζομένων

Με άλλοθι της την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2010/13, όπως τροποποιήθηκε με την 2018/1808, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με δίνει ώθηση στην δημιουργία καρτέλ οπτικοαουστικών  και στα οποία εκχωρεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Στην ουσία πρόκειται για το προηγούμενο νομοσχέδιο Πέτσα, στο οποίο υπάρχουν πρόσθετες τακτοποιήσεις για την διαπλοκή και ημετέρους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με το νομοσχέδιο επανακαθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις  δικαιοδοσίας των παρόχων υπηρεσιών μέσων  επικοινωνίας που εκτός από νομικά πρόσωπα, μπορεί τώρα να είναι και φυσικά πρόσωπα τα οποία να συμμετέχουν σε εταιρείες που δημιουργούνται.

Η αδιαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς συμπληρώνεται από πρόσθετα κίνητρα, τα οποία καλείται να ελέγχει το ΕΣΡ το οποίο υπολειτουργεί.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς το ελάχιστο όριο προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου ( δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) μειώνεται από 400 σε 340. Το αποτέλεσμα είναι η Βουλή να καλείται να ψηφίσει περισσότερες από 360 απολύσεις στους 6 σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Χαρίζουν εκατομμύρια, άμεσα ή έμμεσα  στους καναλάρχες και αυξάνουν τους μισθούς των εκλεκτών του πρωθυπουργικού συστήματος εξουσίας  στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ    .

-Διαγράφουν την δόση των 3.450.000 ευρώ ως μίσθωμα συχνότητας  για κάθε κανάλι για το 2020, αφού οι ιδιοκτήτες θα  καταβάλλουν μόνο 50.000 ευρώ και τα υπόλοιπα μπορούν να υπολογιστούν σε επενδυτικό πρόγραμμα υποδομών ή τεχνολογικού εξοπλισμού που θα γίνει. Τα υπόλοιπα για το 2021 θα ρυθμιστούν σε δόσεις.

Οι οφειλές των εργοδοτών στον ΕΔΟΕΑΠ της περιόδου 2017-2020 θα εξοφληθούν σε 72 δόσεις με 100 ευρώ τον μήνα, αφού προηγουμένως διαγραφούν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις προωθούμενες ρυθμίσεις που δεν προβλέπονται από την Οδηγία και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, στο πλαίσιο υγιούς επιχειρηματικότητας και της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Το ΠΡΑΤΤΩ είναι συμπαραστάτης και υπερασπιστής της αγωνίας και των αγώνων των εργαζομένων για επιβίωση και θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές που εξυπηρετούν την ανακατανομή εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ επιχειρηματικών ομίλων εργαλειοποιώντας την πανδημία. Η κυβέρνηση προκαλεί τους πολίτες και δεν έχει καμία δικαιολογία να χαρίζει χρήματα και να αυξάνει επιλεκτικά μισθούς τη στιγμή που η χώρα και η ζωή των Ελλήνων δοκιμάζονται από την οικονομική και υγειονομική κρίση.


Σχολιάστε εδώ