Αλλαγές στην Amazon

Αλλαγές στην Amazon

Η Amazon ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι ο Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα αναλάβει τα καθήκοντα του εκτελεστικού προέδρου, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε για τρίτη, συνεχόμενη χρονιά κέρδη-ρεκόρ, που για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια.

Η αλλαγή προγραμματίζεται για το τρίτο τετράμηνο της χρονιάς, ενώ τη θέση του CEO θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του cloud computing της Amazon Άντι Τζάσι.

Οι καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 125,26 δισ. δολάρια, καθώς, κατά τη διάρκεια των γιορτών, οι καταναλωτές στράφηκαν στη μεγαλύτερη εταιρεία online λιανικής πώλησης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, που προέβλεπαν πωλήσεις ύψους 119,7 δισ.

Ο 57 ετών Μπέζος, ο οποίος έφτιαξε την εταιρεία πριν από 27 χρόνια, αρχίζοντας ως βιβλιοπωλείο μέσω internet, στη δήλωσή του προς τους υπαλλήλους, που δημοσιεύτηκε στο site της Amazon, τονίζει τα εξής:

«Ως εκτελεστικός πρόεδρος, θα παραμείνω δεσμευμένος σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Amazon, αλλά θα έχω τον χρόνο και την ενέργεια που χρειάζομαι για να επικεντρωθώ στο Day 1 Fund, στο Bezos Earth Fund, στην Blue Origin, στην Washington Post και στα άλλα πάθη μου».

«Ποτέ δεν είχα περισσότερη ενέργεια και δεν βγαίνω στη σύνταξη», πρόσθεσε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ