Μπαίνουν στο… κάδρο τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ

Μπαίνουν στο… κάδρο τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ

Μια ευχάριστη έκπληξη είχε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για τους συμβούλους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι γίνονται διεργασίες για την αξιοποίηση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, δηλαδή των χώρων που βρίσκονται πίσω από το στάδιο «Καραϊσκάκης» προς τη λεωφόρο Αθηνών – Πειραιώς και ανήκουν στον Όμιλο Χαραγκιώνη. Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη, που εγκυμονεί κάτι καλό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας δρομολογείται η απόκτηση του χώρου από τον Δήμο Πειραιά, είτε με τη μορφή απαλλοτρίωσης είτε με κάποιον άλλο τρόπο, και η αξιοποίησή τους ως αθλητικών χώρων και χώρων αναψυχής.

Ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα υπάρχουν συγκε­κριμένα αποτελέσματα.

Του χρόνου το καλοκαίρι θα έρθει το Μετρό

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ακόμα ότι συναντήθηκε με την ηγεσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και από τη συζήτηση που είχε προέκυψε ότι το Μετρό θα έρθει στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2022. Μέχρι τότε, δηλαδή μέχρι την έναρξη της λειτουργίας του Μετρό, δεν μπορεί να ανοίξει η οδός Αιτωλικού, όπου βρίσκεται ένα από τα εργοτάξια και οι περίοικοι είχαν ζητήσει να επισπευστεί η παράδοση του χώρου, γιατί έτσι όπως είναι σήμερα δημιουργεί τεράστια προβλήματα.
«Δυστυχώς», είπε ο κ. Μώραλης, «η εταιρεία δήλωσε, διά του εκπροσώπου της, ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων γιατί το εργοτάξιο που λειτουργεί εκεί είναι κομβικό και ο χώρος στον οποίο αναπτύσσεται είναι πολύ περιορισμένος. Όμως θα είναι δυνατόν να παραδοθεί μέσα στον Ιούνιο η πλατεία Μπακογιάννη, που βρίσκεται δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο. Αντίθετα, οι άλλες δύο πλατείες όπου υπάρχουν εργοτάξια του Μετρό, η Βενιζέλου και η Κοραή, θα παραδοθούν με την έναρξη της λειτουργίας των σταθμών».

Προχωράει το γήπεδο στη Φαλήρου

Ο δήμαρχος Πειραιά αποκάλυψε επίσης ότι προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή γηπέδου 11×11 στην οδό Φαλήρου, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας. Το οικόπεδο, που ανήκει στον δήμο και φιλοξενούσε πολύ παλιά τα ΚΤΕΛ, καθαρίζει σιγά σιγά από τα στέγαστρα που υπήρχαν και σε λίγο θα έχουν ξηλωθεί όλες οι παλιές εγκαταστάσεις και θα αρχίσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του γηπέδου.
Παράλληλα, παραδίδεται και το γήπεδο στον Άγιο Διονύσιο, το οποίο ανακαινίστηκε, εκσυγχρονίστηκε και έγινε πιο λειτουργικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί το γήπεδο αυτό χρησιμοποιείται από πολλά ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μώραλης ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των απορριμμάτων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ