«Μαγαζί-γωνία» το Κίνημα Αλλαγής, με πολύ καλή προίκα…

«Μαγαζί-γωνία» το Κίνημα Αλλαγής, με πολύ καλή προίκα…

Στο μάτι το έχει βάλει και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης – Τους χαλάει τη… σούπα η Φώφη, που δεν παραδίδεται…

…έργο αποκλειστικό του γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, που το ίδρυσε, το θεμελίωσε, κυβέρνησε και άφησε εποχή. Και από το οποίο η πολιτική απέκτησε σημαντικές προσωπικότητες σε κάθε τομέα της ελληνικής κοινωνίας, από τη μια άκρη της χώρας ως την άλλη, όπως ο Γιάννης Αλευράς, ο Γιώργος Γεννηματάς, ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Σταύρος Μπένος και πολλοί άλλοι. Και το στίγμα παραμένει και σήμερα άσβεστο.

Από Δεξιά και Αριστερά έχουν βάλει στο μάτι την κρίσιμη προίκα, χωρίς την οποία η αυτοδυναμία δεν είναι δυνατή.

Το ΚΙΝΑΛ με τη Φώφη Γεννηματά στο τιμόνι κρατάει γερά, παρά τις… προσφορές ένθεν και ένθεν. Είναι τρίτη δύναμη στον σημερινό πολιτικό χάρτη, αλλά δεν μπαίνει στο παζάρι με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να συνάψουν… πολιτικό γάμο γιατί μόνο έτσι μπορούν να εξασφαλίσουν την κατάληψη του Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι μνηστήρες του Κέντρου. Στόχος, η καρέκλα του ΚΙΝΑΛ. Η πρόεδρός του, η Φώφη Γεννηματά, σε όλη τη μέχρι σήμερα περίοδο που έχει τα «κλειδιά» έχει αποδείξει ότι η παράταξη δεν παραδίδεται. Απορρίπτει τη μια μετά την άλλη προσφορά για το συνοικέσιο που έχει στόχο ο Τσίπρας, με αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναζητεί αγωνιωδώς… υποστυλώματα για να καλύψει τις απώλειες που έχει η ΝΔ και προς το Κέντρο και προς την Ακροδεξιά.

Ποιοι αλληθωρίζουν προς τα Δεξιά
Ήδη κάποιοι μνηστήρες από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ, βαριά ονόματα, αλληθωρίζουν προς τα Δεξιά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κρύβει τις προθέσεις του. Μόλις την εβδομάδα που πέρασε δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα είναι υποψήφιος όποτε στηθούν κάλπες για την εκλογή ηγεσίας, από την ώρα που θα λήξει η θητεία της Φώφης Γεννηματά. Παρών στην εκλογή αυτή έχει δηλώσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και ακούγεται ότι το σκέφτεται και ο Παύλος Γερουλάνος… Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει γραφτεί ότι ίσως να είναι διεκδικητής και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και ο ίδιος δεν έχει μιλήσει καθόλου, δεν έχει πει ούτε «ναι» ούτε «όχι».

Αυτονόητο είναι ότι, όταν στηθούν οι κάλπες στην ιστορική Χαριλάου Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά θα είναι παρούσα, με στόχο έναν και μόνο: Την ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής σε πρωταγωνιστική δύναμη, όπως τονίζει και ο Βασίλης Κεγκέρογλου σε πρόσφατο άρθρο του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ