ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 5

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 5

 

Συγγραφέας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εικονογράφος
Σάντρα Ελευθερίου


Η Διευθύντρια του Μουσείου Μυθικών Αρχαιοτήτων, Αντιγόνη Δεληνοτιά, θέλοντας να αποκτήσει ένα εντυπωσιακό και σπάνιο έκθεμα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αναθέτει στον Ήπιο Θερμοκήπιο μια ακατόρθωτη αποστολή.
Έτσι, ο καθηγητής και τα εγγόνια του μπλέκονται σε περιπέτειες. Ξεκινώντας την έρευνά τους από τη Μύκονο, φτάνουν στο Ναύπλιο, όπου ένας πολυμαθής δικηγόρος τούς αποκαλύπτει ένα πολύτιμο μυστικό.
Αυτό τους οδηγεί στη Γερμανία, στο «Σλος Εγκ», ένα μεσαιωνικό κάστρο που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Ιωσήφ Λουδοβίκου Φραγκίσκου Ξαβέριου, Κόμη του Άρμανσπεργκ και 4ου Πρωθυπουργού του Βασιλείου της Ελλάδας! Όμως, εκεί τους περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις: ο παλιός μας γνώριμος, Ούλριχ Φάμπερ φον Μπιερλάγκερ, και ο Πέτερ, που δεν είναι Πέτερ!
Η αποστολή τους στέφεται με αποτυχία, κι ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά και ο Ορέστης γυρίζουν στην πατρίδα με άδεια χέρια. Ή έτσι νομίζουν!

Απόσπασμα βιβλίου 

Διαβάστε τη συνέχεια  ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και την εικονογράφο

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Για πολλά χρόνια παρουσίαζε στην ΕΡΤ τη βραβευµένη παιδική εκποµπή ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ενώ τώρα παρουσιάζει τη συνέχειά της µε τίτλο 1.000 ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ. Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.
Με την εικονογράφηση ασχολείται επαγγελματικά από το 2004. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Alexander College, ενώ είναι αυτοδίδακτη εικονογράφος.
Έχει λάβει τρεις φορές το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου και έχει βραβευτεί δύο φορές από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.
Αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην τιμητική λίστα της ΙΒΒΥ 2012.
Παράλληλα με την εικονογράφηση, ασχολείται με τη συγγραφή, όπου επίσης έχει διακριθεί.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Σειρά: Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
Ηλικία: 7-11
Κατηγορία: Ιστορία, Περιπέτεια
ISBN: 978-618-01-3635-7
ISBN e-book: 978-618-01-3636-4


Σχολιάστε εδώ