Η αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ ελπίδα για όλους

Η αλλαγή σκυτάλης στις ΗΠΑ ελπίδα για όλους

Ορκίστηκε ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν. Στη λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, και στον απόηχο των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του απερχόμενου Προέδρου Τραμπ, καθήλωσαν το παγκόσμιο κοινό με τις ερμηνείες τους η Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Πριν ανέβει στο πόντιουμ η Lady Gaga έγραψε στο Twitter:

«Είναι τιμή μου να ερμηνεύσω τον εθνικό ύμνο στον αμερικανικό λαό. Θα τραγουδήσω κατά τη διάρκεια της τελετής, μιας μετάβασης, μιας στιγμής αλλαγής – μεταξύ του 45ου και 46ου Προέδρου.
Για μένα αυτό έχει μεγάλη σημασία. Πρόθεσή μου είναι να αναγνωρίσω το παρελθόν μας, να θεραπεύσουμε το παρόν μας και να παθιαστούμε για ένα μέλλον όπου συνεργαζόμαστε με αγάπη. Θα τραγουδήσω στις καρδιές όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν τη γη. Με σεβασμό και ευγένεια, Lady Gaga».

Από την πλευρά της, η εξαιρετική Τζένιφερ Λόπεζ τραγούδησε ένα κλασικό τραγούδι του Γούντι Γκάθρι, γραμμένο στην εποχή του New Deal, με το κυριότερο ίσως μήνυμα του τραγουδιού να εντοπίζεται στον στίχο: «Η γη αυτή φτιάχτηκε για σένα και για μένα».

Η Τζένιφερ Λόπεζ δεν ξέχασε και την πολυάριθμη ισπανόφωνη κοινότητα, στέλνοντας ένα μήνυμα στα ισπανικά: «Una nacion bajo Dios con libertad y justicia para todos» («Ένα έθνος υπό τον Θεό, με ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους»).

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: AP Photo/Andrew Harnik


Σχολιάστε εδώ