Φώφη Γεννηματά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός, να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων»

Φώφη Γεννηματά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός, να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων»

Έντονη κριτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής στο θέμα των Εκκρεμών Συντάξεων, που απασχολεί χιλιάδες συνταξιούχους. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι εμπαίζονται οι συνταξιούχοι, καθώς οι εκκρεμείς φτάνουν τις 360.000.

Ζητά παράλληλα να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων και στο μεταξύ να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν προσωρινή σύνταξη.

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους. Οι εκκρεμείς συντάξεις φθάνουν τις 360.000.
Οι προσωρινές συντάξεις αφορούν μόνο το 30% από αυτές. Να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των συντάξεων. Και εν τω μεταξύ να χορηγείται κάθε μήνα ένα ποσό σαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, σε όλους τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η περίπτωση τους.
Είναι ένα απαραίτητο μέτρο ανακούφισης τους».

 

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάρτηση του, τονίζει πώς: «οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν Διοικητή και 4 υποδιοικητές του ΕΦΚΑ. Αμείβονται με αρκετες χιλιαδες ευρώ. Ανάμεσα στα υπόλοιπα, ειναι στην θέση τους για να αποδώσουν τις συντάξεις στους ανθρώπους που περιμένουν χρόνια να τις πάρουν Ενάμισι χρόνο μετά το διορισμό τους και αφού οι φορολογούμενοι τους πληρώνουν πάνω από 20.000 ευρώ το μήνα, η κυβέρνηση ομολογεί την αποτυχία τους και διορίζει και manager για να κάνει την δουλειά που έπρεπε να κάνουν όσους πληρώνουμε. Και τι manager.Εντωμεταξύ, οι εκκρεμείς συντάξεις εχουν αυξηθεί και πάνω απο 120.000 συμπολιτες μας δεν παίρνουν ούτε ενα ευρώ απο όσα δικαιούνται. Κλασικές πρακτικές όσων το project management και η στοχοθεσία ειναι μόνο στα λόγια. Αυτό που βλέπουμε ειναι μια ακόμη τοποθέτηση ημετέρων και σπατάλη δημόσιων πόρων».


Σχολιάστε εδώ